2007-11-16

Knytnävsslag på lektionenDe nya tydligare ordningsreglerna har gått ut till alla föräldrar och elever på den muslimska friskolan. Om någon slåss så har skolan skyldighet att anmäla, står det. Det står till och med att anmälan ska ske till sociala myndigheter eller polisen om det rör sig om misshandel. Men vad hände?


Jo, två elever började slåss med knytnävsslag mitt under lektionstid. De slog varandra rakt i ansiktet flera gånger inför sina klasskamrater innan läraren hann sära dem åt. Då hade läraren redan från sin kateder uppmanat de två att avbryta bråket, vilket de inte åtlydde. Läraren visste vad som gällde. Detta skulle leda till anmälan enligt skolans regler. Därför hämtades en skolledare som skulle få utdöma straffet och göra anmälan. Då sa skolledaren bara till eleverna, att eftersom de slagit varandra i ansiktet, så får de båda gå hem.


Inget straff alltså, och inga påföljder. Skolledaren förklarade även denna gång att skolan inte tar kontakt med socialen eller polisen, för att undvika myndigheters och medias uppmärksamhet. För det skulle leda till att skolan får färre elever och kan tvingas stänga. Ursäkten är enligt skolledaren att detta är en muslimsk friskola som behandlas hårdare av media. Att upprätthålla ordning eller de regler som är fattade till skydd för elevers hälsa kommer i andrahand.


Inga kommentarer: