2009-05-28

Bok om Rosengårdsskolans DallasEn bok har skrivits om Rosengårds och Sveriges bäste muslim, Dallas. I många år arbetade han på Sveriges sämsta skola, Rosengårdsskolan. Då han efter över tio år begärde löneförhöjning på sina 18 000 kronor i månaden fick han nej av rektorn. Då slutade Dallas:"Dallas karisma bär berättelsen

Författare: Lars Åberg

Förlag: Gong Gong


Det var väl bara en tidsfråga, men nu har i alla fall Lars Åberg, till vardags skribent på bland annat Sydsvenskan och Göteborgsposten tagit tag i saken och skrivit en bok om rikskände Dallas alias Diabaté Dialy Mory. Stora famnet är titeln på verket i fråga, och visst är den passande. För är det något mångsysslaren Dallas alltid gjort, så är det att ha tagit emot ungdomar med öppna armar. Vare sig det nu handlat om att träna dem i Malmö Boxningsklubb eller att agera fritidsledare har han funnits där i Rosengård i egenskap av en lika uppmuntrande påhejare som fast styrande hand."


"Mer resonemang av samma vara går som en röd tråd i Stora famnen. Han pratar om sådant som är "känsligt att säga i Sverige", och hit hör att det bor "för många socialbidragstagare i Rosengård". Folk vill inte bli stämplade, menar han inte utan anledning och fortsätter sedan uttrycka saker som att invandrare inte ska klaga och skylla på samhället i alla väder."


"Via intervjuer med "hans" ungdomar", de egna barnen, rektorn på Rosengårdsskolan och en före detta styrelseledamot i boxningsklubben får man en rätt bra uppfattning om denne färgstarke svensksenegales."


Källa, Skånska Dagbladet närproducerade nyheter torsdag 28 maj 2009:


Länk till boken Stora famnen - Pappa Dallas i Rosengård:
http://www.gonggong.nu/bok/dallas.htm


Dallas sida på svenska Wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dialy_Mory_Diabat%C3%A9

Inga kommentarer: