2009-05-30

Ögårdsskolan i bostadsrätt i Västra hamnenBiträdande rektor för den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö heter Ann-Louise Wallner:
Ögårdsskolan är moskéns egen friskola vid Islamic Center. Ann-Louise Wallner har berättat för bloggen Muslimska Friskolan hur hon och hennes sambo länge sparat för att få råd med en splitter ny bostadsrätt i Västra hamnen i Malmö. När de skulle flytta in blev det läckage i köket. Det fick göras om och fördröjde den efterlängtade inflyttningen. Västra hamnen i Malmö tillhör det fashionablaste och modernaste boendet i staden.


I dagens Sydsvenskan intervjuas Ann-Louise Wallners sambo Bo Forstenius om livet i bostadsrättsföreningen. Bo Forstenius brukar besöka Ögårdsskolan på arbetstid och levererar olika produkter till skolan. Han hjälper även till med datorerna och ventilationen på Ögårdsskolan. Nu till intervjun om bostadsrätten:
Publicerad 30 maj 2009 1.30 Uppdaterad 30 maj 2009 1.34

Nu sänker flera bostadsrättsföreningar sina månadsavgifter. Orsak: de låga räntorna.


MALMÖ. Det är både gamla föreningar och nya bostadsrättsprojekt som drar nytta av de fallande bostadsräntorna. De fjorton lägenhetsägarna i brf Salongen 20 vid Scaniaplatsen i Västra hamnen får en minskning av månadsavgifterna med 27-28 procent från och med den första juli.


– Vi har lagt om lånen och med våra nya låga räntor kan vi sänka så här mycket, säger styrelseledamoten Bo Forstenius.


Själv bor han i en trea på 85 kvadratmeter. Hans avgift sänks från 5600 kronor till knappt 4100 kronor.


Trots sänkningen kan föreningen öka amorteringstakten på lånen och bygga upp en buffert för att klara framtida räntehöjningar:


– Men blir det kraftiga räntehöjningar kanske vi måste justera avgifterna, annars inte, säger Bo Forstenius."Källa, Sydsvenskan lördag 30 maj 2009:


Inga kommentarer: