2009-05-12

Rosengårdsskolor tar emot stängd koranskolaAv säkerhetsskäl och som en bekämpning av extrem islamism har SÄPO lämnat information till Herrgårdsgruppen som stängde koranskolan i Islamiska Kulturföreningens källarmoskéRosengård. Fem månader efter stängningen och ockupationen med Malmös värsta kravaller som följd, erbjuder Malmö stad nya lokaler åt den islamistiska koranskolan i Rosengårds kommunala skolor. År 2000/2001 förekom liknande islamistisk koranskolaRosengårdsskolan under eftermiddagar, ledd av Islamiska Kulturföreningen. Den verksamheten bedömdes som olämplig och stängdes. Men nu ska misstaget upprepas. I en e-postkonversation som är offentlig handling sker följande klargörande:"Från: Siw Steneskog Ek <siw.steneskog.ek@malmo.se>
Datum: den 6 maj 2009 14:58
Ämne: Re: Nyfiken fråga
Till:


Hej!
Islamska kulturföreningen har erbjudits möjlighet att hålla till i någon av våra skolor på skolfri tid. Om du vill kan du själv kontakta dem genom Basem Mahmoud 070-4262132 eller baslot@telia.com för att få utförligare information.
Med vänlig hälsning

siw steneskog
ekföreningsservice
Medborgarkontoret
Rosengård Stadsdelsförvaltning
Box 18574
20032 Malmö
tel 040-34 63 99
mobil 070-210 24 14


M skriver:

Hej,

i höstas var det ju mycket rabalder kring den där föreningen som blev av med sin lokal, islamiska föreningen eller liknande hette dom. Jag undrar, vet ni om de hittat ngn ny lokal? Eller lånar de ngn skollokal om kvällarna? Vore intressant att höra om/hur problemet löste sig, tidningarna skriver ju bara när det blir bråk.

Vänliga hälsningar, M"Läs mer om hur ungdomar från Rosengård åtalas för ockupationen av Islamiska Kulturföreningens koranskola och bakgrunden till historien:Inga kommentarer: