2009-05-01

Film om Dan Park på bioFolkets bio har beslutat sig för att visa en dokumentärfilm om Malmös berömde gatukonstnär Dan Park. Det berättar dokumentärfilmaren själv för bloggen Muslimska Friskolan. Redan sommaren 2009 blir det premiär i Malmö och Lund. Dokumentärfilmaren följer med Dan Park på det mesta, även på Malmö högskola. Nedan citat från releasefesten av Dan Parks bok Sieg från 2009:


"Dan hade med sig en filmare som höll på med en dokumentär om honom.":

Källa:"Releasefesten för Dan Parks Sieg dokumenterades av både en dokumentärfilmare och en fotograf. Här dokumentärfilmare":

Källa:I en intervju för fanzinemagasinet Duke DeMonde ger Dan Park sin syn på religionsfriheten i Sverige:


"Dessutom kan religiösa göra vad som helst och komma undan med tjatet om religionsfrihet.

Och om något inte går deras väg så tas diskriminerings och rasistkortet fram. Exempelvis vill ju muslimer bära slöja offentligt och det ska ju samhället tydligen bara acceptera. Kan jag gå omkring och förväntas få jobb om jag hela tiden bar en KuKluxKlan dräkt och hänvisade till religionsfriheten? Skulle inte tro det. Dessutom skulle skulle man ständigt bli misshandlad av AFA:"


Källa, intervju med Dan Park i det skräpkulturella fanzinet Duke DeMonde sidan 19 i nummer 2 år 2009, inskannat på Dan Parks infosida:


Inga kommentarer: