2009-05-19

Skolbarn med arbetslösa föräldrar kan flytta från RosengårdNu kan de många muslimska skoleleverna på Rosengård med arbetslösa föräldrar andas ut. EU, Malmö stad, Arbetsförmedlingen, länsstyrelsen med flera skattefinansierade betalar för att de ska flytta. Skattebetalarna får alltså betala för att arbetslösa på Rosengård ska söka och flytta till arbeten som de egentligen har hela dagarna på sig att söka helt gratis utan att någon betalar. Det är de redan skyldiga att göra. Uppenbart söker de inte jobb och flyttar inte till jobben om ingen betalar dem. När de fått betalt för att flytta, befolkas Rosengårds lägenheter av nya arbetslösa flyktingar. Var är då vinsten för Malmö stad?
Eller är målet endast att Sverige ska kunna ta emot ännu fler flyktingar idag med skattebetalarnas pengar, där en bråkdel flyttar om de får betalt och resten förblir arbetslösa? Enligt Ilmar Reepalu är endast 5 procent av dessa riktiga flyktingar. 95 procent kommer till Sverige enbart för att få ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Och ger följdaktligen ett bättre liv åt de politiker de röstar på som är för massinvandring:


"Malmö stad

Från 1:a i Rosengård till 4:a i Motala

2009-05-19 10:20


Projektet JobBo har fått en lyckad start. En sjubarnsfamilj i Rosengård är först ut och flyttar från sin etta i Rosengård till en fyrarumslägenhet i Motala kommun. JobBo erbjuder nyanlända flyktingar i Malmö introduktion, arbete, boende och skola i kommuner där det idag eller under kommande år finns behov av arbetskraft, samtidigt som det finns tillgång till bostäder.


- Det är viktigt att alla kommuner runt om i Sverige får ta del av den kunskap och kompetens som nyanlända flyktingar har. Lika viktigt är det att vi ger de nyanlända möjlighet till självförsörjning och bostad, berättar Solveig Jansson, projektledare för JobBo.


JobBo samarbetar med ett 60-tal kommuner i södra Sverige. Sjubarnsfamiljen som flyttar till Motala är först ut, men inom kort kommer även familjer flytta från Malmö till Laholms kommun i Halland och Uppvidinge kommun i Kronoberg.


Fakta om JobBo


JobBo är ett projekt som pågår till och med 31 december 2009, med eventuell förlängning till halvårsskiftet 2011. Projektet leds av Arbets- och Integrationscenter på Centrum stadsdelsförvaltning i Malmö stad. Samverkanspartner och medfinansiärer är EU, Malmö stad, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Länsstyrelsen i Skåne Län, Länsstyrelsen i Kalmar län, Länsstyrelsen i Blekinge län, Länsstyrelsen i Jönköping län och Länsstyrelsen i Kronobergs län.


För ytterligare information:


Solveig Jansson, projektledare för JobBo, telefon 040-34 51 73 alt. 0768-50 39 26, eller via mail
solveig.jansson@malmo.se

Hadil Aizi, biträdande projektledare JobBo, telefon 040-34 62 95 alt. 0768-50 39 30, eller via mail hadil.aizi@malmo.se

Zuhair Murad, brobyggare JobBo, telefon 040-34 12 59 alt. 0768-50 39 35, eller via mail zuhair.murad@malmo.se"Källa, pressmeddelande från Malmö stad tisdag 19 maj 2009:


Inga kommentarer: