2009-05-24

Muslimsk folkpartist vill ha skolavslutning i kyrkan
"Jag vill gärna att mina barn ska få vara med och lära sig svenska traditioner. Det är naturligtvis viktigt att ta hänsyn till olika religioner, men jag tycker det har börjat gå troll i frågan. Jag tycker det är ännu viktigare för invandrar barn att få ta del av goda svenska traditioner. Dit hör skolavslutning i kyrkan. Ni duktiga rektorer har valt fel. Ni gör det inte enklare för oss muslimer genom att flytta skolavslutningen till en idrottshall. Det finns andra sätt att ta hänsyn till olika trosuppfattningar än till just skolavslutningen.Om någon, några har problem med kyrkan låt de få stanna kvar på skolan med någon lärare så är det problemet ur världen. Alla kan ta till sig det budskap som kyrkan har, jag tänker på talet om gemenskap, om att vi hör ihop trots våra olikheter. Hur klingar ett sådant budskap i en idrottshall? Enligt min erfarenhet så har invandrarfamiljer inget emot skolavslutning i kyrkan.Jag vill inte vara med om att tveksamma lärare ska få mig att tillsammans med mina barn känna oss utanför en fin svensk tradition. Vi vill inte bli behandlade som någon etnisk eller religiös särart. Varför ska svenska barn ändra på något som är bra bara för att det kommer alltfler med invandrarbarkgrund till våra skolor? Jag förstår inte det. Jag är besviken.


Awaz Karim

Folkpartiet i Lidköping"Källa, Lidköpingsnytt lördag 23 maj 2009:
Folkpartisten Awaz Karim har enligt Vestmanlands Läns Tidning varit utsatt för hedersförtryck från sin före detta make, folkpartisten Azad Karim. Efter hot från exmaken fick hon fly till annan ort. Läs hur hennes muslimske exmake i polisstyrelsen, folkpartisten Azad Karim, försökte ta livet ur henne:"saxat från VLT

Politiker åtalad för hot mot exfru


Azad Karim


Fp-politikern Azad Karim har åtalats för olaga hot mot sin före detta hustru. Han förnekar brott och sitter kvar på sina politiska uppdrag.


Azad Karim är en av folkpartiets ledande politiker i Västerås. Han sitter i kommunfullmäktige och är vice ordförande i polisstyrelsen. Vid riksdagsvalet i fjol stod han på andra plats på partiets kandidatlista i länet.


Han ställs nu inför rätta vid Västmanlands tingsrätt, sannolikt genomförs rättegången efter nyår.


Åtalet gäller en händelse på E 18 den 14 mars. Enligt vice chefsåklagare Nils Hallonsten har Azad Karim två gånger prejat en annan bil som hans dåvarande hustru Awaz Karim färdades i.


Azad Karim nekar till anklagelserna.


- Jag var inte ens i närheten av platsen, säger han till VLT.


Det finns inga kända vittnen till händelsen utan åtalet bygger främst på uppgifter från Awaz Karim och den manlige bekant som körde bilen hon åkte i. De har i polisförhör berättat att en bil körde om dem i hög fart strax väster om Hällaavfarten. Bilen svängde in tvärt framför dem och sladdade till, vilket gjorde att de tvingades tvärbromsa för att undvika att krocka.


Awaz Karims manlige bekant som körde bilen svängde därefter ut i omkörningsfilen för att ta sig förbi den andra bilen. Då ska föraren i denna bil ha girat in mot mitten av vägen och återigen tvingat dem att tvärbromsa.


Awaz Karim har i polisförhör sagt att hon såg den andre föraren på nära håll och att hon är helt säker på att det var hennes make Azad Karim. Även hennes manlige bekant har pekat ut Azad Karim i en fotokonfrontation.


Sedan händelsen polisanmälts två veckor senare greps Azad Karim av polisen och han satt anhållen i nästan två dygn. När han släpptes utfärdade åklagaren ett besöksförbud. Under ett halvår var han förbjuden att ta kontakt med Awaz Karim.


Under den inledande polisutredningen var Azad Karim misstänkt för försök till dråp, men den rubriceringen ändrades i senare förhör.


Åtalet som har väckts gäller grov vårdslöshet i trafik, samt olaga hot alternativt framkallande av fara för annan.


I åklagarens bevisning ingår uppgifter från ett par i Stockholm dit Awaz Karim och hennes manlige bekant var på väg. De har i förhör sagt att Awaz Karim och mannen berättade om det som hänt när de kom fram och att båda var mycket upprörda.


Även Awaz Karim har varit aktiv inom folkpartiet i Västerås och blev invald i landstingsfullmäktige vid valet i fjol. Efter händelsen som åtalet gäller avsade hon sig uppdraget och bosatte sig på annan ort. Awaz Karim har avböjt att uttala sig i VLT om det som hänt.


Paret hade separerat och låg i skilsmässa i våras."Källa, VLT och Flashback 3 januari 2004:


Inga kommentarer: