2009-05-24

Föräldrar till skolflickor i hijab ska kastas ut"Vil kaste ut foreldre til jenter med hijab


23.05.2009 kl. 14:51

Kilde: VG NETT


GARDERMOEN (VG Nett) Frp vil sende alle foreldre til småjenter med hijab ut av Norge.


Frp ønsker å gjøre det forbudt å bruke hijab på skolene i Norge. Hvis de får innført det, vil de sende foreldre til småjenter som bruker hijab tilbake til opprinnelseslandet sitt.


- Folk som kommer til Norge må legge fra seg den kvinneundertrykkende og barneundertrykkende kulturen det er å bruke hijab. I skolen skal det være forbudt med hijab, og hvis foreldrene ikke akseptere våre demokratiske rettigheter, så vil vi sende dem rett hjem, slår Frps nestleder Per Sandberg fast.


- Men det er ikke ulovlig å bruke hijab i Norge i dag. Hvordan kan du mene at foreldre til jenter med hijab da skal sendes hjem?


- Det skal bli ulovlig å bruke hijab på skolen, hvis Fremskrittspartiet får det som de vil. Det er undertrykkende for småjenter å få tredd en hijab på seg. Hva voksne kvinner gjør, kan de velge selv. Men hvis foreldre ikke respekterer loven, skal de sendes hjem, svarer Sandberg."


Källa, norska Verdens Gang lördag 23 maj 2009:"Rana, som er spaltist i Aftenposten og tidligere leder av Muslimsk og Pakistansk Studentsamfunn, reagerer på nyheten fra Frps landsmøte lørdag, om at partiet ønsker å gjøre det

forbudt å bruke hijab på skolene i Norge.

Hvis de får innført det, vil de sende foreldre til småjenter som bruker hijab tilbake til opprinnelseslandet sitt.

- Dette er skremmende. Frp konstruerer et problem som ikke eksisterer. De reelle problemene Frp bør adressere er motepresset, sexfokuset og spiseforstyrrelsene unge småjenter utsettes for i norske skoler."


Källa, VG 23 maj 2009:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=547772

Inga kommentarer: