2009-05-23

Vänsteraktivister infiltrerar muslimskt flyktingförvar"Säpo och gränspolisen i Västra Götalands regionen misstänker att Migrationsverkets låsta förvar för flyktingar i Kållered utanför Göteborg infiltrerats av vänsteraktivister.


Orsaken är de många rymningarna från förvaret. Men också att polisen upplever svåra samarbetsproblem med personalen.


Kritiken tillbakavisas av Migrationsverket.

Under 2008 fram till i dag har ett femtiotal personer rymt från anläggningen skriver Göteborgs-Posten. En av de anställda handläggarna är också dömd för våldsamt upplopp under EU kravallerna 2001 i Göteborg.


- Vi har länge ifrågasatt hur förvaret fungerar och det har skett rymningar på konstiga sätt, säger Lars Skoglund, chef för gränspolisen i Västra Götalands län till GP.


Misstron mellan personalen och polisen nådde sin kulmen februari. Polisen misstänkte att en avvisning av en libyer saboterats av personalen på förvaret. Vid påföljande avvisningsförsök av samme man valde polisen att inte informera förvarets personal.


Med en styrka på närmare 20 man och en husrannsakningsorder kom polisen till förvaret för att hämta mannen. Tumult uppstod, bland annat för att personalen på förvaret först vägrade öppna dörrarna. Personalen öppnade först efter att polisen hotat slå sig in. Händelsen polisanmäldes men ärendet lades ned i brist på bevis."Källa, TT lördag 23 maj 2009:

http://www.smp.se/nyheter/tt_inrikes/misstankt-infiltration-vid-forvar(1339193).gm

Inga kommentarer: