2009-05-19

Scientiologikyrkan ljugerIdag tisdag 19 maj 2009 damp Bron ner i brevlådan. Det är Scientologikyrkans tidning i Malmö. Detta var ett specialnummer med extra många sidor (44 sidor i färg). Invigningen av den nya kyrkans lokaler i Arlövs sockerbruks ombyggda kontor prydde omslaget.


Sydsvenskan hade i april 2009 avslöjande artiklar där folkpartisten Iva Parizkova-Ryggeståhls medverkan kritiserades. Även moderaten och imamen Adly Abu Hajar medverkade. Kritiken gällde att politiker hyllade Scientologikyrkan i sina invigningstal, samt att de presenterades som partipolitiker och inte privatpersoner. Tidigare har Sydsvenskan avslöjat att Scientologikyrkan värvar minderåriga mellanstadieelever i Malmö med stresstest:
Sveriges Televisions Uppdrag Granskning avslöjade nyligen att svenska skattepengar går till missbruksbehandling hos Narconon, men vinsterna förs över till Scientologikyrkan som blir rik. Scientologernas hemliga bok avslöjades trots att inte ens medlemmar får ta del av den yttersta sanningen förrän de köpt ett antal böcker, betalat för en massa kurser och betalat massor i medlemsavgift. Efter dessa pengar, kurser och tid får de under stort hemlighetsmakeri förklarat för sig att planeten Jordens människor ursprungligen kommer från små gröna rymdgubbar från ett annat solsystem:
På sidan 10 i detta nummer av Bron från 19/5 2009 finns Adly Abu Hajar (m) och Iva Parizkova-Ryggeståhl (fp) på var sin bild med sina hyllningstal utskrivna undertill.Scientologikyrkan ljuger på två punkter om Ryggeståhl. De skriver under bilden att hon är doktor och ställföreträdande riksdagsledamot. Båda är fel. Hon har aldrig doktorerat. Däremot har hon en examen i juridik från Tjeckien och en ny från Sverige eftersom svenska lagar är annorlunda. Hon är inte ställföreträdande eller ens ersättare i riksdagen. I förra valet petades hon från kandidaterna som skulle få plats i riksdagen för folkpartiet från valkretsen i Malmö. Två andra personer sattes före och endast den ene kom in. I så fall är nummer två ersättare och inte Iva som hamnar ännu längre ner. Dessutom petades Iva från kommunalrådsposten i Malmö, så idag har hon ingen titel alls.Eftersom Bron endast delas ut till prenumeranter, så ska bloggen återge de tvås anföranden från öppningsdagen i Arlöv som står på sidan 10. Sydsvenskan vill komma över bloggen Muslimska Friskolans exemplar för att fortsätta sin bevakning av Scientologikyrkan. Sydsvenskan får läsa hyllningstalen i bloggen i stället:


Dr Adly Abu Hajar,

ORDFÖRANDE I SKANDINAVIENS MUSLIMSKA AKADEMISKA RÅD, GENERALDIREKTÖR FÖR DEN EUROPEISKA ISLAMISKA KONFERENSEN, RESPEKTERAD IMAM OCH DOKTOR I STADSBYGGNAD

"Vi kan åstadkomma respekt och förståelse för alla människor, grupper och länder. Detta kan bara leda till ett enda resultat. För detta använder jag ord från er grundare L. Ron Hubbard. 'Den dag vi helt kan lita på varandra, får vi fred på jorden."""Dr Iva Ryggeståhl,

STÄLLFÖRETRÄDANDE RIKSDAGSKVINNA

"Vad ni ger denna region är viktigt. Min egen filosofi är att 'var och en borde tänka stort och vidga sina vyer och vara snäll och effektiv'. Ni gör allt detta på ett storstilat sätt. Om vi arbetar tillsammans med Skånes många hängivna medborgare finns det inget som vi inte kan åstadkomma tillsammans. Så låt denna fina byggnad, denna kyrka, alltid vara en påminnelse för oss om en ny början och om den inspiration som den ger.""


Källa, sidan 10 i Bron, en tidning från Scientologikyrkan i Malmö tisdag 19 maj 2009

Inga kommentarer: