2009-03-09

Antisemit får sparken från MANA?Den här posten är lånad från bloggen Iran i Fokus:"Babak Rahimi, tidigare ansvarig utgivare för den vänsterradikala tillika anti-semitiska tidningen MANA har fått sparken från MANAs redaktion.


Det var under andra hälften av 2008 som det blev stora rubriker kring MANA när journalisten Dilsa Demirbag-Sten ansåg MANA är anti-semitiskt och ej borde få bidrag från staten. Så smått kom andra sanningar fram vad gäller MANA; Christina Lindström fd. chefredaktör för MANA avslöjade i expressen hur Babak Rahimi bara hittat på journalister som skrev i MANA vilket i själva verket var han själv.Det hela resulterade i att Babak Rahimi avgick som MANAs ansvariga utgivare men stannade kvar i dess redaktion.


Idag kan jag alltså avslöja att Babak Rahimi har fått sparken från redaktionen och att hans namn har avlägsnats bland redaktionsmedlemmarna på MANAs hemsida:
Så tidigt som för några timmar sedan fanns Babak Rahimis namn bland denna lista men har alltså nu för en kort tid sedan tagits bort. Vad som är orsaken till att redaktionen nu beslutat att ge Babak Rahimi sparken är oklart… Mer information följer."Källa, bloggen Iran i Fokus fredag 6 mars 2009:


Tidskriften MANA dementerar för bloggen Muslimska Friskolan att Babak Rahimi skulle ha fått sparken. Tidskriften säger att de tog bort Rahimis namn eftersom han inte längre ska gå att kontakta om MANA. Rahimi är enligt MANA nämligen pappaledig. Innan han var pappaledig så var han sjukskriven. Men då tog inte hans namn bort. MANA förklarar för bloggen att Rahimi är välkommen tillbaka efter föräldraledigheten.
I
I
Bloggen undrar varför MANA inte skriver ut att Rahimi är föräldraledig? Det vore nämligen mer trovärdigt om de skriver vad som gäller om denne kontroversiella person. Annars vet inte läsarna om han egentligen fått sparken, och efter påstådd föräldraledighet så är beskedet att han inte ville komma tillbaka. Medan det i själva verket kan vara så att han redan nu fått besked om att han inte är välkommen tillbaka. MANA är väldigt misstänksamma. Ännu märkligare är att tidskriften inte har ett enda telefonnummer som det går att nå någon i redaktionen eller administrationen på. Vad har de att dölja?

Inga kommentarer: