2009-03-12

Fremskrittspartiets besök på Islamic CenterIngen av de båda tidningarna eller TT som bevakade dagens besök från Fremskrittspartiet Islamic Center berättade om den muslimska friskolans 22 obetalda månadshyror. I stället för att berätta hur moskén stämts i Malmö tingsrätt för obetala hyror för Ögårdsskolan, ansåg tidningarna och Islamic Centers VD att bara integrationen skulle framhävas. Media går på detta vis till försvar för bilden av Rosengård när de censurerar informationen till Fremskrittpartiet och läsarna tillsammans med VDn Becirov:"Islamic center-besök

Delegationen från Fremskrittspartiet (FRP) leds i stället av förste vice partiordföranden Per Sandberg. I övrigt ingår Per-Willy Amundsen, talesman i frågor om invandring och integration, Solveig Horne, stortingsledamot, Mazyar Keshvari från FRP:s grupp i Oslos kommunfullmäktige och partiets internationelle sekreterare Kristian Norheim.
Ordföranden i Rosengårds stadsdelsnämnd, Andreas Konstantinides (S), har satt ihop besöksprogrammet som bland annat inrymmer besök hos räddningstjänsten och Islamic center, lunch på områdets polisstation och samtal med företrädare för skola och föreningsliv. Dagen avslutas med överläggningar med socialdemokratiska kommunalrådet Kent Andersson.


"Utan förutfattade meningar"

- Vi kommer hit utan förutfattade meningar och är helt öppna för intryck, förklarade Fremskrittspartiets vice ordförande Per Sandberg när delegationen på förmiddagen anlände till moskén vid Islamic center.


Men han tillade att de har läst Försvarshögskolans rapport om Rosengård och att han känner till att det finns politiker i Malmö som vill ha stopp för invandringen till stadsdelen.Vid Islamic Center togs partiet emot av ordföranden Bejzat Becirov som berättade att han är stolt över centrets integrationsarbete som enat muslimer från många nationer och flera grenar. Här finns anställda av flera nationaliteter, sade han, men de flesta är svenskar
- Vi mår alla bra när vi är blandade här, sade Becirov.


Fremskrittspartiet följs på rundturen i Rosengård av ett stort pressuppbåd med tjugotalet journalister och fotografer, inte minst från norska medier. Alla fick sitta med vid partiets diskussioner med de anställda vid moskén.

Av TT
expressen@expressen.se"


Källa, Kvällsposten och TT torsdag 12 mars 2009:
http://www.kvp.se/nyheter/1.1495438"Det norska missnöjespartiet Fremskrittspartiet besöker just nu Islamic Center i Malmö. Ett besök i Rosengård finns också inplanerat."


"Islamic Centers ordförande Bejzat Becirov berättade för Fremskrittspartiets delegation att omkring 90 nationaliteter finns representerade inom Islamic Center och att man är stolta över att så många olika grupper kunnat integreras där.- Många tror att muslimer är en enhet, men vi är väldigt olika sinsemellan, sa Bejzat Becirov.


Per Sandberg undrade om det existerade muslimska fundamentalister i Malmö och om Islamic Center inte mister medlemmar till mer fundamentalistiska krafter.


- Jag kan inte förneka att det finns fundamentalister, men de är ett fåtal, sa Bejzat Becirov som bestämt förnekade att Islamic Center förlorat medlemmar den senaste tiden.


Klockan 13.30 i dag sänder gringo.se live-tv från Fremskrittspartiets besök i Rosengård. Se länk här nedanför!"


Källa, Skånska Dagbladet torsdag 12 mars 2009:
http://www.skanskan.se/article/20090312/NYHETER/890782112/0/*/*/MALMO/fremskrittspartiet-besoker-islamic-centerGringos live-tv från Fremskrittspartiets besök i Rosengård:
http://skd.se/article/20090311/GRINGO/634573769/1114/gringo/*/rosengardsbloggen-direktsander-mote-med-fremskrittspartietPressmeddelanden från Malmö stad om Fremskrittspartiet 11 mars och 12 mars 2009:

http://newsdesk.se/pressroom/malmo/pressrelease/view/pressinformation-kring-fremskrittspartiets-besoek-278814

http://newsdesk.se/pressroom/malmo/pressrelease/view/fremskrittspartiets-besoek-i-malmoe-279014TT rapporterar om besöket på Islamic Center 12 mars 2009:

http://hd.se/inrikes/2009/03/12/fremskrittspartiet-i-moske-i/
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=164532
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090312/TTI/5559
http://www.smp.se/nyheter/tt_inrikes/fremskrittspartiet-i-moske-i-malmo(1205057).gm
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2582839.svdInga kommentarer: