2009-03-12

Schemat för studiebesöket i Islamic CenterStrax efter klockan 10 idag torsdag 12 mars 2009 besöker norska Fremskrittspartiet Islamic Center och den stora moskén i Malmö:"Pressinformation kring Fremskrittspartiets besök

2009-03-11 15:44


Under torsdagen besöker norska Fremskrittspartiet Rosengård i Malmö. Andreas Konstantinides, (s) ordförande i stadsdelsfullmäktige är värd för besöket.


Media är välkomna att ställa frågor klockan 12.00 på Folkets Hus i Rosengård. Klockan 14.30 arrangerar Fremskrittspartiet en egen presskonferens i Folkets Hus. Andreas Konstantinides (s) medverkar i 20 minuter.


Generellt gäller att själva studiebesöken inte är öppna för pressen. Detta av respekt för våra gäster och de som ställer upp och berättar om sin verksamhet.


Programpunkter för studiebesöket:


Kl. 9 - 10 Räddningstjänsten, Volframsgatan 12.
Kl. 10.10 - 10.50 Islamic Center, Jägersrovägen 90.
Kl. 11 - 11.45 Rosengårdsskolan. Von Rosens väg 43.
Kl. 12 - 13.30 Gemensam Lunch, Folkets Hus, Dicksons väg 3.
Kl. 13.30 - 14.30 Möte med föreningar i Rosengård.
Folkets Hus Dicksons väg 3.
Kl. 14.30 -15.00 Presskonferens (arrangerat av Fremskrittspariet)
Folkets Hus Dicksons väg 3.
Kl. 15 - 15.30 Möte med Kent Andersson kommunalråd.
Folkets Hus Dicksons väg 3.


För ytterligare information kontakta:

Andreas Konstantinides (s) ordförande, Rosengårds stadsdelsfullmäktige:
Tel: 040-34 34 63.
Montaser Enein (m) vice ordförande Rosengårds stadsdelsfullmäktige:
Tel: 040-37 78 30


Källa, Malmö stads pressrum onsdag 11 mars 2009:"De norska politikerna börjar dagen med att besöka Räddningstjänst Syds nya brandstation på Volframsgatan i Rosengård, där man bland annat får träffa huvudskyddsombudet Bertil Ahlgren. Därefter fortsätter gruppen till Islamic Center och träffar sedan Lars Birgersson, rektor på Rosengårdsskolan, och imamen Ali Ibrahim.


– Jag är beredd att svara på deras frågor. Annars kan jag ju berätta om verksamheten här, säger Lars Birgersson.


Norrmännen träffar under lunchen Börje Aronsson, som är chef för Rosengårds polisstation. På eftermiddagen träffar man företrädare för två kvinnoföreningar samt den islamiska kulturföreningen i Rosengård. Dagen avslutas med ett möte med kommunalrådet Kent Andersson."


Källa, Skånska Dagbladet onsdag 11 mars 2009:"Träff med räddningstjänsten, närpolisen, två kvinnoföreningar, islamiska kulturföreningen och två imamer samt besök på Islamic Centers moské och Rosengårdsskolan står på programmet när en delegation från Fremskrittspartiet, Norges näst största parti, besöker Rosengård under torsdagen."


"Sex ledande Fremskrittspolitiker, dock inte Siv Jensen som är i Moskva, kommer.
Alla är stortingsledamöter eller kommunalpolitiker. De åtföljs av ett tiotal norska journalister."


Källa, Sydsvenskan onsdag 11 mars 2009:"Fyra representanter för norska Fremskrittspartiet kommer på studiebesök till stadsdelen Rosengård. Bakgrunden är att det högerpopulistiska partiets ledare Siv Jensen, som dock avstår Malmöresan, har varnat norrmännen för ”smygislamisering” och fört fram Malmö som ett avskräckande exempel. I Sveriges tredje stad har sharialagar ”fullständigt” tagit över, hävdade Jensen nyligen.


Alltså: en ännu värre vinkling än det tendentiösa TV-inslaget 2004 i amerikanska Fox News om ett ghettoiserat Malmö i brand.


Det är utmärkt att Malmö stad nu reagerat på den norska rappakaljan genom att bjuda in till ett gästspel i verkligheten.


Redan igår förmiddag fanns, skriver TT, ett tiotal norska journalister på plats i Malmö.
Stadens internationella rykte står på spel. Malmös namn måste vårdas."


Källa, Sydsvenskans huvudledare torsdag 12 mars 2009:


Inga kommentarer: