2009-03-11

Fremskrittspartiet besöker Islamic Center


Stadsdelsfullmäktiges ordförande i Rosengård är socialdemokrat och heter Andreas Konstantinindes. Han är ansvarig för morgondagens guidning av norska Fremskrittspartiet runt Rosengård. Konstantinides väljer att visa upp den i Malmö tingsrätt stämda Islamic Centers moské:
I
I
I
"Norska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen avstår från att besöka Rosengård i Malmö på torsdag.

MALMÖ. Gruppen leds i stället av vice partiordföranden Per Sandberg. Jensen, har använt Rosengård som avskräckande exempel i den norska debatten.


Siv Jensen, vars uttalanden om ”smygislamisering” på Rosengård är själva orsaken till besöket, prioriterar i stället att överlägga med andra stortingspolitiker under torsdagen.


– Vi hade självklart hoppats att Siv Jensen själv skulle komma. Det tycker jag att hon borde efter att ha spritt sitt budskap om sharialagar i Rosengård. Vi hade hoppats att hon skulle komma med en ursäkt, säger Malmös socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu till norska Nettavisen."


"Den fyra man starka gruppen från Fremskrittspartiet (FRP) ska under torsdagen få en mångskiftande bild av Malmöstadsdelen. FRP-politikerna besöker bland annat en brandstation och Islamic Centers moské. De äter lunch med stadsdelens närpolischef Börje Aronsson, träffar elever och lärare på Rosengårdsskolan och samtalar med representanter för olika föreningar i området.


FRP:s invandringspolitiska talesman, Per Willy Amundsen, säger till norska DagenMagazinet att han även vill diskutera våldsamheterna under helgens demonstration i Malmö i samband med tennismatchen Sverige–Israel."Källa, TT genom Helsingborgs Dagblad onsdag 11 mars 2009:Rapporterar om nyheten genom TT gör även:Inga kommentarer: