2009-03-28

Debatt om Rosengårdsrapporten


Igår möttes Magnus Ranstorp från Förvarshögskolan och islamologen Leif Stenhagen i en debatt om Rosengårdsrapporten. Ranstorp vill inte kommentera det förstörda källmaterialet eftersom JO utreser ärendet. Stenberg berättar att en doktorand undersöker unga muslimers politiska åskådningar i Sverige. Så här står på hemsidan för Vetandets värld:"Rapport om muslimsk radikalisering


Den islamiska radikaliseringen har ökat i Malmöstadsdelen Rosengård de senaste fem åren. Den bilden tecknas i en rapport från forskare vid Försvarshögskolan i Stockholm. Men islamologer vid Lunds Universitet har kritiserat rapporten för att dra slutsatser på för dåligt underlag. Vi hör Leif Stenberg, föreståndare vid Centrum för Mellanösternstudier vid Lunds Universitet, samt Magnus Ranstorp, forskningschef vid centrum för studier om assymetriska hot och terrorism vid Försvarshögskolan i Stockholm, diskutera rapporten Hot mot demokrati och värdegrund – en lägesbild från Malmö.


På länken nedan finns hela den oredigerade debatten mellan de två. Boken som Leif Stenberg nämner där heter Muslim i Sverige och kom ut på Bilda förlag 1999.
Länkar:

Källa, Vetenskapsradions Vetandets värld i Sveriges Radio P1 fredag 27 mars 2009:


Lyssna till hela radiodebatten:


Inga kommentarer: