2009-03-09

Rosengårdsrapporten ska styra Skånes mångfaldsarbeteRegion Skåne har insett hur användbar Rosengårdsrapporten är för att hindra islams negativa påverkan för sina invånare. Därför låter man nu rapportförfattaren föreläsa om hur sharialagarna ska stoppas för att befria skåningarna. Vänsterpartiet reagerar idag på detta, eftersom de är positiva till sharia:"Ordförande i Beredningen för integration och mångfald i Region Skåne har till ett internat bjudit in Magnus Ranstorp från Försvarshögskolan för att han ska få presentera rapporten Hot mot demokrati och värdegrund – en lägesbild från Malmö."


"Vänsterpartiet kräver att man bjuder in kritiker med andra ståndpunkt än Ranstorps, som konstruktivt kan bemöta alla påhopp som annars riskerar stå oemotsagda”, säger Vilmer Andersen, Vänsterpartiets gruppledare i Region Skåne."


Källa, pressmeddelande från vänsterpartiet i Region Skåne måndag 9 mars 2009:"Rolf Tufvesson (Kd) säger att internatet utgör ett informations- och utbildningsprogram för beredningens ledamöter och att han inte tänker bjuda in de kritiker som V föreslår.


– Från femklöverns sida i Region Skåne, tycker vi att det är viktigt att kunna belysa olika sidor av den debatt som förs i Skåne. Magnus Ranstorps och Försvarshögskolans rapport är i det sammanhanget ett mycket intressant inlägg som det vore fel och konstigt att bortse från. Vänstern får givetvis framföra sina synpunkter under internatet.


– Jag vill i detta läget ha mer öppenhet och mångfald i debatten. Det är synd och konstigt att Vänstern vill skapa en konflikt i beredningen innan de ens har lyssnat på Magnus Ranstorp.Vad tycker du själv om rapporten?


– Jag tycker den är intressant och jag har ingen anledning att ifrågasätta trovärdigheten i den, säger Rolf Tufvesson."


Källa, Norra Skåne måndag 9 mars 2009:
http://www.nsk.se/article/20090309/NYHETER/742546334

Inga kommentarer: