2009-03-27

Islamistiska rosengårdselever åtalades för mordIdag 27/3 2009 åtalades de två muslimska skoleleverna från Rosengård för mord på en homosexuell man. Rättegången sker om en vecka. Så här kan man följa tidigare skrivet om mordet på Kapellgatan i Malmö:"Med kniv överföll de båda tonåringarna 26-åringen i hans hem på Kapellgatan. I dag, drygt tre månader senare, åtalas de för mord.


MALMÖ. – Vi har nu en väldigt klar bild av vad som hände i lägenheten, säger kammaråklagare Bo Albrektsson.
På förmiddagen i dag stämplas stämningsansökan in på Malmö tingsrätt. Rättegången är inplanerad i slutet av nästa vecka."


Källa, Sydsvenskan fredag 27 mars 2009:"I åtalet beskrivs händelseförloppet så här:


”[17-åringen] har under förevändning att han, [15-åringen] och [26-åringen] skulle ha sex placerat sig bakom [26-åringen] i lägenhetens säng. Han har därefter med båda armarna tagit ett kraftigt strypgrepp (inom kampsporter benämnt ”Hadaka-Jime”), varvid [26-åringen] ganska omgående förlorat medvetandet.”


Medan 17-åringen fortfarande höll ett kraftigt strypgrepp på 26-åringen ska 15-åringen ha tagit fram något som troligen var en fickkniv som han stack två gånger i den medvetslöse 26-åringens bröst.


När de upptäckte att 26-åringen fortfarande andades, hämtade 17-åringen en kökskniv i köket, lämnade den till 15-åringen och sa till honom att sticka den i 26-åringens bröst, vilket han gjorde. Det var knivsticken som dödade honom.
De två tonårspojkarna stal sedan dator, mobiltelefoner, kamera och kontanter och lämnade lägenheten."


Källa, Sydsvenskan fredag 27 mars 2009:
"Trots att han högg sitt avsvimmade offer i bröstet med både fickkniv och kökskniv, hävdar den 15-årige pojken att han inte hade tänkt döda.

MALMÖ. Mordoffret, en 26-årig Malmöbo, hittades inlindad i ett blått lakan hemma i sin egen säng strax före jul. Några veckor senare greps de båda tonårspojkarna, som ger två helt olika versioner av vad som hänt.


Kammaråklagare Bo Albrektsson bygger huvudsakligen åtalet på vad 15-åringen sagt om händelseförloppet. Hans berättelse stämmer enligt åklagaren mycket väl med de tekniska fynden i lägenheten och resultatet av den rättsmedicinska undersökningen."


Källa, Sydsvenskan fredag 27 mars 2009:TT 27/3 2009 om mordåtalet mot de muslimska skoleleverna från Rosengård:


Inga kommentarer: