2009-03-08

Sydsvenskans chefredaktör om bloggcensurenSydsvenskans chefredaktör går i dagens tidning ut och erkänner för en invandrare hur de censurerar bloggar som twinglar:"Mossan: Kommer ni att bli bättre på att plocka bort länkar till olagliga bloggar? Jag har många gånger anmält sådana, med utan tvekan olagligt innehåll, dessvärre tar ni inte bort dessa.

Daniel Sandström: Vi gör allt vad vi kan när det gäller att rensa länkar till bloggar som har eller kan tänkas ha ett olagligt eller kränkande innehåll av något slag, ibland tar det tid, men vår ambition är glasklar."


Källa, Sydsvenskan sidan A2 söndag 8 mars 2009:Det finns inga bloggar som är olagliga i Sverige. Ingen blogg har dömts för något olagligt. En del bloggar har stängts av svenska Google, efter att vänsterextremister klagat för att få bort meningsfiender hos islamkritiska bloggar.Hur kan Sydsvenskan uttala sig huruvida bloggar är lagliga eller inte samt censurera dessa, när alla bloggar de censurerar inte är stängda just för att de är lagliga? Svaret är väl att Sydsvenskan ägnar sig åt ideologisk bloggcensur likt islamiststater som Iran och kommunistdiktaturer som Kina. Alla vet ju att bland journalister är kommunister och muslimkramare överrepresenterade:


Inga kommentarer: