2009-03-15

Muslimska skolelever kastade sopor på polisen
Klockan 17.30 söndag 15 mars 2009 larmades polis och brandkår till Ramels väg på Rosengård i Malmö. Någon hade satt eld i en soptunna. Väl på plats möttes räddningstjänst och polis av ett ungdomsgäng som kastade ägg och sopor på dem. Det rapporterade SVTs Sydnytt i sin 18.10-sändning 15/3 2009:
I
I
I
I
"Personal från räddningstjänsten i Malmö har åter attackerats med tomburkar och ägg under ett släckningsuppdrag i Rosengård. Brandmännen larmades på söndagskvällen om en brand i en sopbehållare vid Ramels väg.
Vid ankomsten väntade en stor klunga unga, beväpnade med burkar och ägg. Polis tillkallades men när "ammunitionen" började ta slut försvann de unga angriparna. Själva branden släcktes snabbt."
I
I
Källa, Sveriges Televisions Sydnytt söndag 15 mars 2009:
I
I
I
Så här rapporterar Radio Malmöhus om att de muslimska skolungdomarna fick göra precis som de ville utan att gripas:
I
I
I
"Räddningstjänsten i Malmö har återigen attackerats under ett släckningsuppdrag i Rosengård. När räddningstjänsten ryckte ut för att släcka en brand i en soptunna på söndagskvällen möttes de av ett gäng ungdomar som kastade tomburkar och ägg på dem.
Polisen ryckte ut för att se till att räddningstjänsten ändå kunde utföra sitt uppdrag, men ingen av ungdomarna greps, säger Lars Carsten, vakthavande befäl vid Skånepolisen."
I
I
Källa, Sveriges Radio Malmö P4 söndag 15 mars 2009:


Inga kommentarer: