2009-03-27

Skånepolisen ska utbildas av apajävlarI veckan beslöts att Skånepolisen nu ska utbildas av blattar från olika invandrarföreningar för att sluta använda rasistuttryck. Budgeten ökas inte utan allmänheten får betala i form av färre patruller på gatorna när poliserna är på blatteutbilning:"Den nya åtgärdsplanen består av tolv punkter.


Det handlar till exempel om att diskutera mångfaldsfrågor vid reguljära arbetsplatsträffar och utvecklingssamtal, att arrangera seminarier för chefer, att låta chefer, utredningspersonal och poliser i yttre tjänst genomgå en särskild mångfaldsutbildning med inriktning på bland annat diskrimineringslagstiftning och mänskliga rättigheter, samt att plocka in vad Eva Årestad Radner kallar "resurspersoner".


– Vi har ju ett brett spektrum av föreningar här i Malmö, vars medlemmar tillhör olika diskriminerade grupper. Dem vill vi bjuda in, för att de ska berätta om sig själva.


Det kommer förstås att kosta pengar att skicka folk på kurs på arbetstid, och att ta in föreläsare och andra gäster, men någon specifik budget för satsningen är inte gjord, enligt Eva Årestad Radner.


– Det här är en så viktig investering att det måste få kosta en del."Källa, Skånska Dagbladet fredag 27 mars 2009:
Timbuktu gör succe med sin nya t-shirt Apajävel Malmö Sverige med Turning Torso i bakgrunden. Fast att ingen av apajävlarna bor i Turning Torso utan på Rosengård och andra koranläsande stadsdelar.
I
Källa, Sydsvenskan 26 mars 2009:
http://sydsvenskan.se/malmo/article422069/Troja-driver-med-fordomar.html

Inga kommentarer: