2009-03-19

Saudiarabien ska inte få sponsra muslimska friskolor i SverigeBloggen Politiskt Inkorrekt har funnit ett pressmeddelande från folkpartiet idag där de vill stoppa finansieringen av friskolor från diktaturer. Det kan enbart handla om muslimska diktaturer såsom Saudiarabien och muslimska friskolor:


"FP vill ha högre krav på friskolor

Friskolor kan i dag ta emot pengar från vem som helst, men det vill Folkpartiet sätta stopp för.


Skollagen ska inte låta friskolor ta emot bidrag från sekter eller stater som motarbetar demokrati och mänskliga rättigheter, tycker Folkpartiet.


Riksdagsledamoten
Christer Nylander säger att Skolinspektionen ska få besluta om bidrag och att den ska kunna ta till sanktionermot friskolor som inte sköter sig.

Över 600 av landets 5.000 grundskolor är nu friskolor.
-
Pressmeddelande från Folkpartiet liberalerna i riksdagen 2009-03-19


Friskolor ska dela svenska värdegrunden


De som driver fristående skolor ska dela den svenska skolans värdegrund. Bidrag från organisationer eller stater som motarbetar demokrati och alla människors lika värde, ska inte accepteras.


Det anser Folkpartiets skolpolitiska arbetsgrupp. Christer Nylander (FP), riksdagsledamot och ordförande i skolpolitiska arbetsgruppen:


- Vi har enats om en värdegrund för svensk skola för att varje elev ska ha rätt att gå i en skola som genomsyras av demokrati och mänskliga rättigheter. Det är viktigt att detta gäller alla elever i alla skolor.


- Idag granskar Skolinspektionen skolorna, men den granskningen kan på sin höjd handla om enskilda nedslag någon gång om året. Därför bör regelverket ändras så att man försäkrar sig om att också skolhuvudmännen står upp för värdegrunden.


- Det är också orimligt att skolor får bidrag av organisationer som öppet motarbetar de värderingar svensk skola ska stå för. Därför bör större ekonomiska bidrag som ges till enskilda skolor anmälas till Skolinspektionen. Uppgifterna i sig kan dock vara sekretessbelagda.


Christer Nylander, riksdagsledamot (FP)
0702-52 28 22,

Anna Prucha, pressekreterare (FP)
0708-54 90 66
ChristerNylander.nu"


Pressmeddelande torsdag 19 mars 2009 från ordföranden för folkpartiets skolpolitiska arbetsgrupp, Christer Nylander:
http://newsdesk.se/pressroom/folkpartiet/pressrelease/view/friskolor-ska-dela-svenska-vaerdegrunden-280783Kommentar från bloggen Politiskt Inkorrekt:

"Mellan raderna kan man utläsa att det är muslimska friskolor som åsyftas.

“De som driver fristående skolor ska dela den svenska skolans värdegrund. Bidrag från organisationer eller stater som motarbetar demokrati och alla människors lika värde, ska inte accepteras.”

Exempelvis Saudi pumpar in pengar in i svenska moskéer och friskolor. I Saudi tillämpas Sharialagar och könspartheid vilket verkligen strider våra västerländska värdegrunder.


Källa, 19 mars 2009:


Inga kommentarer: