2009-03-01

Muslim som inte lärt sig cykla får busskortHögstadieelever som valt en skola i en annan stadsdel får själv gå, cykla eller ta sig dit på egen bekostnad. Därför nekade stadsdelen Rosengård en muslimsk flicka från Rosengård busskort när hon skulle ta sig till Värnhem. Många muslimer kan eller får inte cykla, speciellt flickor och kvinnor.


Men i en historisk dom låter länsrätten skattebetalarna betala busskortet tills den muslimska högstadieflickan lärt sig cykla. Trots att länsrätten ansåg att stadsdelen Rosengård gjorde rätt när de nekade att med skattepengar betala den lata flickans busskort.


Sydsvenskan nämner inte att skolflickan är muslim. Men tack i alla fall Sydsvenskan för att ni skriver ut stadsdelen Rosengård, och kan inte cykla. För då förstår alla ändå att skolflickan är muslim. Dagens notis på sidan C6 i Sydsvenskan söndag 1 mars 2009:"En högstadieflicka som inte kan cykla får busskort tills hon lärt sig.

Stadsdelen Rosengård ville inte ge hennes pappa bidrag till busskort för sträckan mellan Rosengård och skolan nära Värnhemstorget. Länsrätten ger stadsdelen bakläxa och anser att sträckan är för lång för att kallas gångavstånd. I domen noteras dock att domaren tyckte att stadsdelen Rosengård gjort rätt."
Varför ge bidrag med skattepengar om stadsdelen Rosengård gjorde rätt som nekade ersättning? Hur många fler muslimer ska nu söka sådant bidrag och dränera skattekraften med denna prejudicerande dom?


Inga kommentarer: