2009-03-24

Fundamentalistiska muslimer driver friskolorDet menar idag folkpartiets skolpolitiske talesman Christer Nylander:"I debatten de senaste åren har skolor drivs av scientologer, fundamentalistiska muslimer och konservativa kristna organisationer ifrågasatts. Detta är en principiellt viktig fråga. Är det rimligt att en fristående skola drivs av en huvudman som inte delar eller som rent av motarbetar demokrati och alla människors lika värde? Jag tycker inte det.


Det är inte heller rimligt att fristående skolor kan ta emot bidrag från organisationer eller stater som motarbetar demokrati och mänskliga rättigheter. Ett i media uppmärksammat fall gäller en muslimsk friskola i Örebro som enligt uppgifter tagit emot bidrag från en saudisk missionsstiftelse.


Hur vanlig den här formen av bidrag är vet ingen, men det är svårt att frigöra sig från misstanken att ett bidrag från en rörelse som motarbetar demokrati och alla människors lika värde på något sätt påverkar verksamheten."


Källa, SVT opinion tisdag 24 mars 2009:Länk till den muslimska friskolan Al-salamskolan i Örebro som folkpartisten anser drivs av fundamentalistiska muslimer och som tagit emot bidrag från Saudiarabien:


Inga kommentarer: