2009-03-09

Mordbrand på rosengårdsskolaEn apejävel tände i eftermiddags en mordbrand på Apelgårdsskolan i skräckfilmsstadsdelen Rosengård:"Rökutvecklingen var kraftig när en papperskorg sattes i brand på Apelgårdsskolan i Malmö på måndagseftermiddagen.

ROSENGÅRD. En person, som försökte släcka eldsvådan, fick andningssvårigheter och fördes med ambulans till sjukhus."


"Kort efteråt greps en 15-årig pojke som misstänkt för att ha varit med och tänt på. Polisen rubricerar ärendet som grov mordbrand.


– Stora värden var hotade och dessutom rörde det en skola, med mycket folk runt omkring, säger Ronny Holmberg, inre befäl vid Malmöpolisen."


Källa, Sydsvenskan måndag 9 mars 2009:


"Enligt polisen uppstod branden i en papperskorg i en korridor på Apelgårdsskolan i Rosengård. Kraftig rökutveckling uppstod i korridoren och elever som befann sig inne i vissa klassrum fick evakueras ut genom fönster.


- Det var mycket folk i skolan vid tillfället och polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand, säger Daniel Jonasson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Polisen misstänker även att den gripne 15-åringen haft en medhjälpare."Källa, Sveriges Televisions Sydnytt måndag 9 mars 2009:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=1473938Inga kommentarer: