2009-03-05

Ögårdsskolan måste ha läxhjälp
Eleverna vid Islamic Centers muslimska friskola vid moskén i Malmö måste ha läxhjälp. Annars klarar de inte studierna:"IMs läxhjälpsprojekt i Rosengård startade strax efter årsskiftet i år. En grupp volontärer enades om att åka ut till Rosengård en gång i veckan. Nu har de upptäckt att intresset och behovet är så stort att de måste dubbla sin insats.


Lokalen på Von Rosens väg ägs av MKB, som lånar ut den till Rosengårds stadsdelsförvaltning. Fritidsledare Rassoul Al-sultan håller lokalen öppen mellan klockan 14 och 18 alla dagar utom torsdag då det är Rädda Barnen som håller i aktiviteterna."


"- Det kommer mellan 20 och 30 barn hit varje dag från olika skolor i Rosengård. Det är många här som inte kan få hjälp hemma, säger Rassoul Al-sultan."


"Doah och Ajat Al-grety har suttit och väntat på Anna Swahn, deras favoritvolontär. När Anna kommer fullkomligt överfaller de henne med uppmärksamhet och slänger fram sina läxböcker så snabbt de bara kan. Doah och Ajat är tvillingar och går på Ö-skolan som är den muslimska skolan som ligger i anslutning till moskén i Malmö.


- Vi har svåra läxor och hemma har ingen tid att hjälp oss förrän sent på kvällen, säger Doah.
Doah och Ajat har många läxor varje dag. Ibland sju stycken. Doah tycker att religion är svårast och Ajat kämpar mest med historia.


- Anna tycker att vi är söta, svarar tjejerna på frågan om varför Anna engagerar sig som volontär. Och så skrattar de. Långa bubblande skratt.

Anna skrattar hon också och skojar och säger att det tycker hon inte alls. Och läs nu i boken som jag bett er om.


Anna Swahn läser internationella relationer på Malmö Högskola. Och när hon inte gör det är hon IMs läxhjälpsvolontär. Här hjälper hon tvillingarna Doah och Ajat Al-grety, 10 år, med historieläxan."Källa, Individuells Människohjälp tisdag 3 mars 2009:Det är Individuell Människohjälps pressekreterare som skrivit artikeltexten. Märkligt att hon tror på att de två små systrarna från Ögårdsskolan kan ha sju läxor om dagen, när de endast har mellan fyra och fem ämnen om dagen. Artikelförfattaren sväljer all desinformation okritiskt när hon gör reklam för IMs egen verksamhet.


Inga kommentarer: