2009-03-16

Moskékyrkan invigdIdag invigde en imam Sveriges första moské som är sammanbyggd med en kyrka. Här ska illegala papperslösa utlänningar få råd om hur de ska lura till sig en fristad i Sverige:"Fisksätra 16 mars

Råd- och stödcentret Källan flyttade på måndagen in i sina lokaler i bottenvåningen på Fisksätra församlingshus.


Bland det hundratalet personer som närvarade när lokalerna invigdes fanns både Stockholms stifts biskop Caroline Krook och katolska kyrkans biskop i Stockholms stift, Anders Arborelius.


– Våga tro på era möjligheter, var Caroline Kroooks uppmaning till de som nu skall arbeta med Källan.


– Varje religion är född i famnen på de religioner som funnits tidigare, sammanfattade Awad Olwan, imam och ordförande i muslimska föreningen i Nacka, sin syn på hur olika religioner hänger samman och kan samarbeta i ett projekt som Källan, och i arbetet med ett Guds hus i Fisksätra.


Också Stena fastigheters vd och koncernchef Christel Armstrong Darvik, gav sitt stöd till verksamheten. Stena medfinansierar Råd- och stödcentret och skänker ett konstverk, som tas fram utifrån Fisksätras mönsterarkiv.


De ombonade mötesrummen ska ge möjlighet till allt från praktisk hjälp med till exempel myndighetskontakter till samtal om teologiska och existentiella frågor. Målgruppen är bland annat nyanlända svenskar och papperlösa.


– Vi har också ett bönerum, som vi inrett utan några religiösa symboler för att det ska vara välkomnande för alla, oavsett religion, säger projektledaren Pernilla Landin."Källa, NVP måndag 16 mars 2009:


Inga kommentarer: