2009-03-01

Cherin Awad delar ut muslimskt hederspris
Islamisten Cherin Awad från Halal-tv försvarade offentligt stening enligt sharialagen i Sveriges Television. Nu sitter hon i juryn som ska dela ut det muslimska studieförbundet Ibn Rushds muslimska hederspris. Skattebetalarna finansierar via utbildningsdepartementet hela kalaset:"Nomineringen till Ibn Rushds muslimska hederspris har öppnat

2009-02-18 15:43

Pressmeddelande 090211

Muslimskt hederspris delas ut för tredje gången

Nomineringen till Ibn Rushds muslimska hederspris har öppnat.

Sveriges nya studieförbund kommer 28 mars 2009, i Göteborg, att för tredje gången dela ut sitt hederspris.

Ibn Rushd studieförbund kommer lördagen den 28 mars att för tredje gången dela ut sitt hederspris.


Pristagaren kan vara såväl en enskild person, som en organisation eller ett företag, som har gjort något bra för Sveriges muslimer. I dag öppnar möjligheten att öppet nominera kandidater. Vi vill ha ditt förslag senast den 15 mars. Nominering med motivering sker per e-post till:

hederspris2009@ibnrushd.se

Hederspristagaren utses av en jury som består av juristen Cherin Awad, religionsvetaren Åke Sander och läkaren Firas Elmesri. Sammankallande är Ibn Rushds förbundsordförande Temmam Asbai.


Ledord för juryn är folkbildning och integration. Första årets pris gick till IKEA Sverige för att de gått före och anställt muslimska kvinnor med slöja. Andra årets pristagare var Mohammed Knut Bernström för hans utmärkta översättning av Koranen från arabiska till svenska.


"Jag tror att den folkbildning som vi på Ibn Rushd bedriver idag behövs och kommer att behövas mer än någonsin, det är ett historiskt berikande moment till det moderna Sverige. Tyvärr finns det så många fler invandrare och bland annat muslimer, som nu lever i utanförskap, hederspriset kan ge dem nya möjligheter i vårt land" menar Othman Al Tawalbeh, vik rektor för Ibn Rushds studieförbund.


Priset som kommer att delas ut har designats av Charming Unit Design Studio.


Ibn Rushd blev 1 januari 2008 Sveriges nionde studieförbund och det första studieförbund som startats huvudsakligen av första och andra generationens svenskar. Ibn Rushd organiserar merparten av de muslimska föreningarna och församlingarna i Sverige. Studieförbundet arbetar i första hand med frågor som religion, integration, demokrati och delaktighet.


Kontaktperson

Othman Al Tawalbeh, vik rektor Ibn Rushd
08-562 44 903
othman.tawalbeh@ibnrushd.se

Temmam Asbai, sammankallande i juryn
0705-094007
temmam.asbai@bnrushd.se

Ladda ner som: PDF-dokument"Källa, Newsdesk, Bolagsfakta och Ibn Rushd 11 samt 18 februari 2009:

Inga kommentarer: