2009-03-09

Rosengårdsligister ska åka brandbilStenkastande skolelever från de muslimtätaste stadsdelarna Rosengård och Fosie ska belönas med ledighet från skolan. De ska en dag i veckan få åka brandbil. De som väljs ut för projektet är de som varit värst på att trakassera brandmännen. Skattebetalarna får stå för notan. Brandmännen själva protesterar mot att belöna apejävlarna:"Ungdomar som ligger bakom trakasserier mot brandmän i Malmö ska tas om hand av räddningstjänstens personal. Det är tanken med ett nytt projekt som drar igång i Malmö i höst och som ska minska våldsamheter mot stadens brandmän.
Under natten mot måndagen utsattes brandmän på utryckning i Rosengård för stenkastning när de skulle släcka en brand i ett sophus på von Rosens väg. Händelser som denna är vardagsmat för brandmännen som jobbar i stadsdelen och under de senaste fem åren har problemen accelererat.


Nu har några av brandmännen i stadsdelen tagit initiativ till projektet ”Räddningstjänsten I Samarbete med Kidsen”. Projektet, som innebär att Räddningstjänstens personal en dag i veckan under tre års tid tar hand om ungdomar som trakasserar brandmän, är ett samarbete mellan Räddningstjänsten Syd och skolorna i Fosie och Rosengård."


"Men alla inom räddningstjänsten är inte positiva till projektet. Många av de ungdomar som kommer delta i projektet har gått hårt åt en del av dem.

– Det är folk som har blivit sjuka både fysiskt och psykiskt av detta."


Källa, Sveriges Radio P4 Malmö måndag 9 mars 2009:


Lyssna till radioinslaget:Inga kommentarer: