2008-02-21

Fullt mediakrig om saudiresorna


Idag torsdag 21/2 2008 ser den tolfte och trettonde artikeln om malmöelevernas saudiresor dagens ljus, i tidningen Sydsvenskan.

På ledarsidan går Mats Skogkär till attack mot Spiritus Mundis baktankar och företaget som inte vill träda fram. Likaså pulvriserar han utbildningschef Mats Bååths syn på saudiska kvinnors rättigheter och ger sitt stöd till miljöpartisten som varnar för Saudiarabiens diktatur:

Sidan A5 i Sydsvenskan torsdag 21 februari 2008


På kultursidan dyker en ny förmåga upp och ger sig på Sydsvenskans Lars Åberg. Det är Cia Almén Bengtsson från Tyringe, mittemellan ingenting och ingenstans:

http://kartor.eniro.se/query?what=map_wp&mop=wp&ps_id=708478296&hits_on_map=1&search_word=Cia%20Alm%E9n%20Bengtsson

Hon bor och arbetar även i Riyadh, som vadå? Och hon hoppas kunna träffa eleverna från Malmö, i egenskap av vadå och varför? Hon anser att kvinnorna i Saudiarabien är på stark frammarsch och att elevutbytet skapar fred. Är Saudiarabien och Sverige i krig? Eller menar hon att Saudiarabiens stöd med pengar och vapen till terroristaktioner i andra islamistländer upphör för att malmöeleverna kommer dit? Sydsvenskan googlade torsdag 21/2 på hennes namn. Undrar de vem hon är eller vad som skrivs om henne?


Lars Åberg tar snabbt ner henne på jorden genom att hänvisa till hur slavarna hade det och apartheidens Sydafrika fungerade. Åberg fortsätter med att kräva svar av skolkommunalrådet Agneta Ericsson (s) om hur hon rättfärdigar samarbetet med shariastaten som tillämpar könsapartheid. Åberg vill också veta av lärarutbildningens Lena Bååth vad lärarkandidater ska lära i ett land som har spöstraff för lärare, samt av hennes man utbildningschef Mats Bååth vad 12-åringar ska lära sig i könssegregerade skolor. Slutligen undrar Åberg varför Henrik Melius och Spiritus Mundi vill skapa förståelse för den saudiska ideologin:

Källa, Sydsvenskan sidorna B4 och B5 torsdag 21 februari 2008:
http://sydsvenskan.se/kultur/article302600.ece
I
I
I Danmark förstår till och med vänsterns partiledare Sövndal att islamister lämpligtvis hör hemma i Saudiarabien och han ber alla danska islamister att åka dit eller till Iran. Just i Saudiarabien anser istället Limhamns utbildningschef Mats Bååth att Malmös skolelever ska trivas. Från artikeln i Dagen och TT:

"När BBC:s program Newsnight undersökte Hizb-ut-Tahrirs webbsida för några år sedan hittade de uppmaningar till muslimer att mörda judar, samt hyllningar till självmordsbombare, som kallades "martyrer".

- Om de är så plattskallade att de verkligen vill införa kalifat och sharia, så har de ju kommit till fel land. De har inget att göra i Danmark och de kommer inte att uppnå det de strävar efter. Det finns andra länder som ligger mycket närmare dessa tokskallars våta dröm, till exempel Saudiarabien och Iran, tillägger Sövndal i sin blogg, som fått hundratals uppmuntrande kommentarer sedan det första utfallet."

Källa, Dagen torsdag 21 februari 2008:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150214

Inga kommentarer: