2008-02-27

Spiritus Mundi talar ut om saudiresorna


I onsdagens Sydsvenskan talar äntligen Spiritus Mundis ordförande Henrik Melius ut om saudiresorna, efter ett 25-tal artiklar och insändare. Inte en enda artikel har varit positivt inställd till saudiskolresorna. Ändå förstår fortfarande Henrik Melius inte kritiken. Han fortsätter försöka förklara för alla kritiker att de har fel. Ett grepp han tar till är att hans utbytesprojekt behövs för barnens skull. Nej, barnen har inte önskat detta , inte kommit på det och behöver inte underkasta sig saudisk islamism och klä sig i halvburka.


Det är bara Henrik Melius själv som behöver projekten han tigger pengar till för sin egen försörjning. Han stack från Sverige för åtta år sedan och tillhör numera skatteparadiset Bahrain. Han betalar ingen skatt i Sverige. Hans ideella förening och aktiebolag går i förlust eller nolltaxerar. Han uppger ingen bostadsadress vare sig i Bahrain eller Sverige. Ingen vet vart arabpengarna och svenska skatteprojektpengar som han får tar vägen. Bollas de mellan den ideella föreningen Spiritus Mundi och aktiebolaget som finns hemma hos hans mamma, reseutgifter mellan Sverige, arabländer och skatteparadiset Bahrain så att ingen kan kontrollera inkomsterna? Något måste Henrik Melius väl leva på. Skatteverket borde syna verksamheten i sömmarna! Spiritus Mundi är ingen ideell förening som Melius påstår. Han äger den själv och gör inget gratis utan tigger pengar från islamiststater och Malmö stad för tramsprojekt som inte lett till att rasism eller barriärer brutits. Segregationen påverkas inte det minsta av hans projekt. Rosengårdsbarnen får gå tillbaka till sina ghetton när musiken tystnat.


I sin artikel skriver Henrik Melius ingenting om det klädtvång i svart halvburka som de svenska skolflickorna tvingas underkasta sig islam i. Varför? Jo, Melius tjänar sitt levebröd på detta och andra projekt. Därför har han incitament att inte visa fram baksidorna. I stället angriper han kritikerna. Hur i all sin dar kan finansieringen inte vara färdig om eleverna ska resa om drygt en månad? Även här fortsätter han dölja, genom att inte berätta vilka företag han varit i kontakt med, som han lovat berätta i februari. Alla diktaturer liksom Saudiarabien har nytta av att inte bojkottas utan framstå som normala stater. Melius vill inte bojkotta. Han kanske tyckte det var fel att bojkotta apartheidens Sydafrika? Eller att FN:s bojkott av Iran är fel? Melius motiverar alla sina islamistprojekt med att de är kulturutbyte. Även islamistiska källarmoskéer i Malmö som är under uppsikt av polisen sysslar med kultur. De kallar sig för kulturföreningar. Varför går inte Melius ner i de källarmoskéerna och gör en DVD och dansar och spelar instrument med dessa skäggiga män?


Först säger Melius att det inte är barnens eller Spiritus Mundis uppgift att föra dialog om mänskliga rättigheter. I nästa mening säger han att de minderåriga ska användas till att förändra synen på de mänskliga rättigheterna i Saudiarabien. Hur ska Melius ha det egentligen? Han skriver att de saudiska barnen ska känna sig trygga när de kommer till Malmö för återbesök i höst. Vem skulle hota dem tror han? Eller är det så att han redan mottagit propåer om att demonstrationer mot hans propagandaprojekt för islamismen kommer att äga rum? Utmärkt i så fall. Låt malmöborna i höst i en demonstration visa den saudiska delegationen vad demokrati är! Och hoppas att många politiker och allmänhet står vid Sturup eller Kastrup och demonstrerar mot malmöskolflickor som tvingas stiga på planet i svarta halvburkor, om inte politiker stoppat propagandaambassadören innan dess.


Källa, Sydsvenskans förstasida samt sidorna B4 och B5 onsdag 27 februari 2008:


Trots att Koranen inte hindrar bilkörning för kvinnor enligt de skriftlärda och de flesta saudier vill tillåta det, så fortsätter den saudiska diktaturen sitt förbud och grundar det på Saudiarabiens sharialagar.
Källa, tidningen Dagen onsdag 27 februari 2008:


Inga kommentarer: