2008-02-19

Islamic Centers imam vittnar om bidragsfusk


En imam som verkar vid Islamic Center träder fram och berättar om bidragsfusk och dubbla lagar för muslimer. Imamens anknytning till Islamic Center:

"Ibland håller Adly Abu Hajar fredagsbön i Islamic Centers stora moské vid Jägersro":


"-Schejken var beredd att betala Beyzat 100000 dollar för att han skulle lämna posten som vd. Sedan skulle al-Haramain betala alla moskéns skulder och betala hela verksamheten, säger Adly Abu Hajar, imam på Islamic Center.
Schejkens krav var att moskén, skolan och alla aktiviteter skulle övergå i deras regi.":


Idag var imamen och malmömoderaten Adly Abu Hajar gäst hos Sydnytt apropå att diskrimineringsombudsmannen hävdar att kräva dubbla intyg för muslimer som vill söka socialbidrag kan strida mot grundlagen:

"Imam Adly Abu Hajar i Malmö har tidigare skrivit skilsmässointyg till muslimer som sökt hjälp hos socialtjänst. Han tycker att kravet på intyg i och för sig är bra för att förhindra bidragsfusk.
Å andra sidan kan han också se att regeln är diskriminerande eftersom den enbart riktar sig till muslimer
.":

Källa, Sydnytt tisdag 19 februari 2008:

Se inslaget i SVT Play som filmar hemma hos imamen på Kastanjegården i Malmö, men även förtjust zoomar in Islamic Center och dess muslimska friskola Ögårdsskolan:


Imamen Adly Abu Hajar var ordförande för Rosengårds egen shariadomstol, Högsta Rådet för Muslimer i Skandinavien:


Shariadomaren Adly Abu Hajar fördes fram som moderat politiker och blev ledamot i Rosengårds stadsdelsfullmäktige:


Det som Adly Abu Hajar berättar i Sydnytt är att flera enligt hans mening fuskar med socialbidragen, om inte imamer håller efter dem. Men Islamic Centers VD och Ögårdsskolans rektor Bejzat Becirov menar att shariadomstolar är utpressning vid skilsmässor:


Islamforskaren vid Malmö högskola Ann Sofie Roald hjälpte till i denna shariadomstol. Hon var gift med Adly Abu Hajar:


Inblandningen i äktenskapstvister kritiserades av Internationella arabiska kvinnoföreningen i Malmö:


Som muslimsk lärare berättade Adly Abu Hajar att det inte är ovanligt att muslimska familjer i Sverige skickar iväg sina barn till muslimska länderför att uppfostras i flera år. Vissa av dem råkar där illa ut och en del har kedjats:


Inga kommentarer: