2008-02-02

Somalisk koranskola polisanmäls för att slå barn


Polis, undervisningsministern och politiska partier i Danmark ger sig nu på muslimska skolor efter att barn slagits:


"Koranskole anmeldes for vold mod elever

Politiet ind i sagen om ABC-skolen i Vollsmose

ODENSE: Det er fuldstændig uacceptabelt at slå børn, og det må under ingen omstændigheder ske på nogen skole. Sådan lyder det fra rådmanden for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Jane Jegind (V).


Reaktionen kommer, efter at DR Fyn torsdag afslørede, at en somalisk koranskole i Vollsmose anklages for vold mod eleverne. Det er ABC-skolen, der er under anklage, efter at en dreng har fortalt, at eleverne får pisk over fingrene i undervisningen.

- Hvis der er mistanke om, at sådan noget foregår, så skal det anmeldes. Derfor har jeg bedt forvaltningschefen om at melde ABC-skolen til politiet. Dette er fuldstændig uanstændigt, siger Jane Jegind til Ritzau.

Slået af lærer
En af tilfældene stammer fra december måned, hvor en somalisk dreng henvendte sig til sin lærer på Abildgårdskolen for at fortælle om en episode, hvor han var blevet slået af en lærer fra ABC-skolen. Skolen underviser kun om lørdagen og er et supplement for muslimske elever.

Lederen af ABC-skolen, Muhammed Farah, afviser over for DR Fyn anklagerne om vold mod eleverne på skolen. Men skoleinspektør på Abildgårdskolen Allan Feldskou og fritidsforvaltningen i Odense Kommune bekræfter over for Ritzau, at den somaliske dreng har indberettet episoden.

Da ABC-Skolen er en privat weekendskole, har Odense Kommune ingen tilsynspligt med stedet.

På baggrund af sagen forlanger Dansk Folkeparti tilsyn med de muslimske skoler - tilsynsberettigede eller ej.

- Vi kan ikke acceptere, at børn i Danmark bliver mishandlet i deres skoler. Argumentet, om at vi ikke kan føre tilsyn med private skoler, fordi de intet offentligt tilskud får, holder simpelthen ikke, siger partiets uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

Han vil henvende sig til undervisningsminister Bertel Haarder (V)."


Källa, Fyns Amts Avis i Danmark:


Vollsmose är också känt för att ha inhyst den beryktade Vollsmoseligan, som dömdes för terrorbrott och sprängdes av PET, danska SÄPO. De planerade terrordåd med kopplingar till al-Quaida:Vollsmoseligan infiltrerades sedan de åkt till Sverige:


Vollsmose verkar ha gott om islamister vars ideologi smittat av sig i dess koranskola
Fler artiklar om misshandeln på koranskolan i Vollsmose:


Inga kommentarer: