2008-02-08

Islamic Centers bokföring granskas


I tisdags 5 februari återfinns följande artikel på sidan C6 i Sydsvenskan. Artikeln finns inte på Internet. Citerar ett fåtal utvalda delar nedan:


"Islamic Centers bokföring granskas

EBM (Ekobrottsmyndigheten) har begärt in Islamic Centers årsredovisning för 2006 från länsstyrelsen. Chefsåklagare Gertrud Holm vid EBM vill dock inte ge några kommentarer till vilka eventuella brottsmisstankar som riktas mot Islamic Center."
I
"Någon polisanmälan har länsstyrelsen dock inte gjort. Det har däremot en privatperson gjort. Gertrud Holm vill inte kommentera om EBM:s intresse för Islamic Center är en fäljd av denna polisanmälan eller om EBM på eget initiativ har inlett en granskning av Islamic Center."

Källa, Sydsvenskan tisdag 5 februari 2008 på sidan C6


Läs även bloggposten för en vecka sedan om samma sak:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/02/papper-begrs-ut-om-islamic-center.html


Aftonbladets forum startades två veckor innan en diskussionstråd efter att Sydsvenskan då avslöjade att polisanmälan kunde bli aktuell:


http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?threadID=14215&messageID=745374#745374Flashback gjorde likadant och startade en djuplodande diskussion som påbörjades för några veckor sedan:
http://www.flashback.info/showthread.php?t=606214


Nu verkar det alltså vara ett faktum. En polisanmälan har gjorts. En förundersökning verkar vara inledd enligt artikeln. Snart kommer förmodligen ett avgörande om brottsmisstanke förs in och misstänkta hörs, eller om allt läggs ner. Inte säkert att media får reda på något alls förrän Islamic Center antingen frias eller åtal väcks. Framgår inte om böter eller fängelse finns på straffskalan eller vilken misstankegraden är. Eller om det kan leda till att styrelsen byts ut. Stiftelsen Islamic Center driver även den muslimska friskolan Ögårdsskolan som torde omfattas av årsredovisningen som nu granskas.

Inga kommentarer: