2008-02-12

Mats Bååth får inte ge rosor till sin fru


Limhamns utbildningschef Mats Bååth som ska lotsa malmöelever till Saudiarabien måste skynda sig hem från sin "produktionsresa":
Annars kan han inte på torsdag skänka röda rosor till sin fru på Alla hjärtans dag. Hans fru Lena Bååth är med på resan för lärarhögskolans räkning. Polisen i Saudiarabien ska ingripa mot den som tillhandahåller röda rosor eftersom de strider mot islam:

"2008-02-12 10:54
Polisen stoppar alla hjärtans presenter

Därför förbjuder polisen i Saudiarabien försäljningen av alla hjärtanspresenter.

Nu går myndigheterna i Saudiarabien ut och varnar butiksägare för att sälja kärlekspresenter till alla-hjärtans-dag. Alla röda varor ska bort från butikerna – inklusive blommor och inslagningspapper.

På grund av detta har den svarta marknaden för rosor ökat i landet, enligt The Saudi Gazette.

Anledningen att myndigheterna förbjuder firandet av alla hjärtans dag är att den går emot den islamiska tron. De menar att dagen uppmuntrar kärleksrelationer utanför äktenskapet.

Enligt den saudiska tidningen var det många som beställde blommor flera dagar och veckor innan alla hjärtans dag.

– Ibland så levererar vi buketterna mitt av natten eller tidigt på morgonen för att undvika misstankar, berättar en florist.

Många landsbor i Saudiarabien har till och med beställt resor till deras mer liberala grannländer Baharain eller Förenade Arabemiraten för att fira med sina partners."


Källa, Realtid tisdag 12 februari 2008:

Dagens Nyheter tisdag 12 februari 2008:
Återfinns även hos Jihad i Malmö som syrlig kommentar om Malmös nya vänort:

Och hos Ardavan Khoshnood som också knyter ihop frågan med Malmös saudiresor:
Fröken Sverige undrar om kulturutbytet mellan Malmö och Saudiarabien:


Vad är det malmöeleverna ska lära sig av den saudiarabiska muslimska kulturen? Kommer Mats Bååth själv hem i veckan och är inspirerad av den saudiska islamismen och föreslår ett stopp för röda rosor på Limhamns skolor?


Igår sa både nyhetsredaktionen på Sydnytt och TV4 Öresund att de inte kände till saudiresorna trots att det skrivits om dem i de fyra största skånska tidningarna. Båda nyhetsredaktionerna har fått tipset för en vecka sedan. Det var bara att dra historien igen och uppmana dem att följa sitt public serviceuppdrag och kontakta Mats Bååth och Spiritus Mundi för ett inslag när de kommer hem från "produktionsresan" inom några dagar. Vi lägger en lapp om det så får vi se om det blir något, sa den ena nyhetsredaktionen. Bloggen uppmanar alla att ligga på Sydnytt och TV4 Öresund att göra ett inslag, så att deras nyhetsredaktioner inte helt somnar in. Varför inte be nyhetsredaktionen leta upp "lappen"!

Inga kommentarer: