2008-02-07

Islamic Center mot migrationsministern


Skånska Dagbladet fortsätter idag bevaka migrationsminister Tobias Billström. Från andra lägret låter de Islamic Centers VD Bejzat Becirov uttala sig om bostadspolitik och migration samt egenförsörjning:


"Splittring av familjer är fruktansvärt. Det vet många flyktingar som finns här, men den kunskapen har inte politiker och myndigheter"
Bejzat Becirov, ordförande Islamic Center


Källa, Skånska Dagbladet:


"Tobias Billström är medveten om trångboddheten i Malmö. Försörjningskravet blir vägen från detta.
– Ungdomar ska inte behöva bo så trångt att de måste sitta i trapphusen och plugga. Därför agerar den här regeringen med hög fart.
Han anser inte att regeringen kan lastas för bostadssituationen i Malmö, eftersom asylsökande tar sig staden på egen hand. Kommunerna har heller ingen skyldighet att ordna med boende. Det är istället en fråga för Migrationsverket.
– Migrationsverket ordnar boende för dem som inte klarar det på egen hand, och det har fungerat väl.

Ett faktum Men bostadskrisen är redan ett faktum. Enligt myndigheterna har bristningsgränsen nåtts i Rosengård och som följd ökar hemlösheten bland flyktingar. Som SkD berättade igår hamnar ansvaret att ta hand om asylsökande på enskilda individer och organisationer som Islamic Center.

Islamic Center ska ha en stor eloge, liksom alla människor som gör insatser. Men det bästa ansvaret regeringen kan ta är att stärka arbetslinjen. Det är egenförsörjning som gäller, och det är svårt om man väljer att bo i Rosengård.

EBO ses över Ilmar Reepalu och socialdemokraterna i Malmö har länge drivit på för att avskaffa EBO. Tobias Billström har ställt sig skeptisk, men är beredd att omvärdera sin inställning."

Källa, Skånska Dagbladet:


Islamic Center verkar fungera som en bostadsförmedling till asylsökande som vill bo i det överfulla Rosengård. Men varför säger den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Center termin efter termin att det finns platser kvar? Varför är inte den skolan överfull av elever som är barn till tacksamma föräldrar för Islamic Centers bostadsförmedling? Skolan har inte växt alls de senaste tre åren. Tydligen vill de inte sätta sina barn i den muslimska friskolan Ögårdsskolan, utan föredrar den ökända kommunala Rosengårdsskolan.


Mer om Tobias Billströms migrationspolitik idag:

Inga kommentarer: