2008-02-22

Islamologen och skolkommunalrådet försvarar saudiresorna


Islamologen Jan Hjärpe försvarar i dagens Sydsvenskan saudiresorna. Men han är part i målet såsom styrelseledamot i Spiritus Mundi. Han vill istället att Saudiarabien ska bojkottas genom att inte använda plast eller att sluta köra bil så att landet får sålt mindre olja. Men om det nu är så viktigt att bojkotta Saudiarabien, bör inte Spiritus Mundi och Malmö stad också göra det Jan Hjärpe?

Källa, Sydsvenskan sidan B5 fredag 22 februari 2008:


Jan Hjärpe är pensionerad islamolog. Ändå tillåts han övertrumfa alla andra islamologer i Sverige genom att synas och höras mest. Media hakar på och använder honom i alla sammanhanf. De som studerat islamologi för Jan Hjärpe i Lund då han var yrkesverksam vet att Hjärpe aldrig lärde ut någon kunskap om islamism eller hur man kan komma tillrätta med de mörka sidor som islamismen ställer till med. Ingen student blev heller väckt i sin själ över hur fantastisk islam som religion är. Samtliga studenter upplevde genom Hjärpes islamologiundervisning att islam är en inskränkt religion, med totalt värdelösa regler. Hjärpe imponerar inte heller på moderaten Rickard Wendel som anser att saudiresorna är att gulla med diktaturen Saudiarabien:Skånska Dagbladet har intervjuat skolkommunalrådet Agneta Ericsson (s) som fegt säger att politiker inte ska lägga sig i saudiresorna. Oppositionskommunalrådet Anja Sonesson (m) menar tvärtemot att saudiresorna är samma sak som att besöka apartheidens Sydafrika och avråder från saudiresorna:

Källa, Skånska Dagbladet torsdag 21 februari 2008:


Nu har TT gjort en artikel som två tidningar tagit in idag. I den beskrivs kommunfullmäktiges argaste kritiker vara Anja Sonesson (m) och Sten Andersson (sd):
Hoppas verkligen att politikerna står på sig och stoppar resan som kalifatet Malmö vill lura på oanande 12-åringar. Varför konstatera att 20 elever anmält sig frivilligt till att slippa skolan i en vecka för att på utlandsresa sola, bada och måla en tavla i Saudiarabien? Varför inte intervjua dessa 12-åringar om vad de känner till och anser om spöstraff, könssegregering, diktatur och islamism?

Inga kommentarer: