2008-02-16

Skolvärlden blundar för muslimska friskolor


I förrgår 14 februari hade Lärarnas Riksförbunds facktidning Skolvärlden i nummer 3 ett heluppslag på sidorna 18 och 19 om skolbloggar:

Olika bloggar nämndes och en faktaruta listade de olika bloggar som finns om skolans värld i Sverige:


Bloggen Muslimska friskolan fick inte vara med. Redaktionen känner väl till att bloggen finns, men väljer att inte ta med den. Det verkar vara tabu att skriva om vad som händer i de muslimska friskolorna i Sverige. Kan någon ärligt tro att landets lärare som prenumererar på tidningen Skolvärlden inte hade tyckt det varit intressant att upplysas, att det numera också finns en blogg som handlar om muslimska friskolor i Sverige? Skolvärlden väljer att blunda och låta sina lärare missa en inblick i en skolverklighet som expanderar i Sverige. Islam är ett omdebatterat ämne. Så även muslimska friskolor.


Skolvärlden väljer att i sin lista ta med Bloggen om och för friskolor som hade sin senaste bloggpost 26 juni 2007!!!
Vem tycker Skolvärlden ska börja läsa den bloggen?


Skolvärlden nämner i sin lista bloggen Svenskläraren kommenterar. 29/1 2008 hade den bloggen en analys av bluffen bakom reklamen för TV-serien om klass 9 A på Johannesskolan. Den avslutades med följande text:

"Kolla också in bloggen Muslimska Friskolan i Malmö länk, de har ytterligare länkar angående klassen, och har luskat mer i varför Rosengårdsskolan (Malmös sämsta enligt bloggen) valdes bort."

En dag senare togs stycket det stycket bort från denna bloggpost:

Länken i stycket gick till följande bloggpost hos Muslimska friskolan:


Kontentan är att lärare och skolvärlden i Sverige blundar inför vad som sker i muslimska friskolor. Några avslöjanden om muslimska friskolor görs aldrig i facktidningar för lärare eller bloggar om skolor. Inte heller bland forskare på lärarhögskolor som ständigt skriver avhandlingar om hur trevligt det är på muslimska friskolor.


Samtliga avslöjanden om muslimska friskolor har istället fått göras av vanliga journalister på tidningar och TV. Hur kan det komma sig när dessa journalister inte ens arbetar på skolor? Borde inte lärare, skolbloggar, en facktidning för lärare och forskare om muslimska friskolor vara de första att hitta avslöjanden om missförhållanden på muslimska friskolor? Jo, det gör de hela tiden, men de vågar inte nämna missförhållandena.
Vågar kommentera gör däremot bloggen Beska Droppar:

Inga kommentarer: