2008-02-17

Ögårdsskolans elever åker olaglig skolbuss varje dag


Sydsvenskan avslöjar idag att trots pågående polisutredning fortsätter Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan att låta sina elever åka olaglig skolbuss. Denna gång bryter skolbussföretaget mot Malmös miljözon:


"Sune Nydahl är medveten om att skolskjutsningen sker i strid med de lokala trafikföreskrifterna men säger samtidigt att han inte har något val.
– Vad ska jag göra när de plötsligt utökar miljözonen, säger han. Jag kan inte köra en buss för två miljoner till soptippen. Om jag blir stoppad får jag väl betala böterna."

"Bejzat Becirov, rektor för Ögårdsskolan, säger att han måste lita på att en företagare som skolan anlitar har koll på vilka regler som gäller och att skolan ska se sig om efter andra företag som vill åta sig att köra åt skolan."

Källa, Sydsvenskan sidan C7 söndag 17 februari 2008:


I pappersupplagan berättar Sydsvenskan även att Ögårdsskolan fortfarande mot betalning kör sina barn med buss samt att polisutredning om det pågår. Märkligt att Ögårdsskolan inte är försiktigare, med tanke på att Sydsvenskan redan i oktober 2007 avslöjade att en polisutredning om olovlig yrkesmässig trafik startats mot Islamic Center:


Inga kommentarer: