2008-02-08

Högerextremister och islamister förenade i judehat


Just nu klockan 14 sänder radions P1 hur iranska islamister förenar sig med nynazister i Tyskland. P1s Människor och Tro avslöjar också de historiska banden mellan islamismen och nazismen:


"Högerextremister och islamister förenade i judehat

P1 fredag 7.2 14:03 med repris lördag 8.2 17.00

Kyrkliga och politiska företrädare i Tyskland kräver att det högerextrema partiet NPD, som finns representerat i två delstatsparlament, ska förbjudas. NPD kontrar med att alliera sej med den islamistiska regimen i Iran.

Sheik Sharif, ledaren för de islamiska domstolarna i Somalia i exklusiv intervju från exilen i Asmara i Eritrea. Hör om religionens betydelse för konflikten i Somalia, om stödet från det sekulära Eritrea och motståndet mot Etiopien.

Amerikanarna vill ha en president med stark tro, en ateist göre sig icke besvär. Primärvalen i USA följer de senaste 30 årens trend, att både republikanska och demokratiska kandidater saluför sin personliga tro på Gud. John Green vid Pew Institute intervjuas.

I kvartssamtalet, filmaren Terje Karlsson om mötet med den palestinska skolflickan Leila och arbetet med sin tv-aktuella dokumentär ”Välkommen till Hebron”


Källa, Sveriges Radio P1 fredag 8 februari 2008:


Här kan du lyssna på programmet igen:
http://www.sr.se/webbradio/include/player.asp?type=broadcast&Id=1002063&MiniPlayer=&BroadcastDate=&IsBlock=1


Programmet i Sveriges Radios sändningsarkiv för den som vill lyssna:
http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/sandningsarkiv.asp?programID=416


I den muslimska friskolan hörs ofta bland eleverna samma nedsättande kommentarer mot judar. Det är en farlig utveckling att barn i den muslimska friskolan ser det som en rättighet att fritt uttrycka judehat i skolan, utan att skolkamrater eller lärare reagerar.


Inte konstigt att regeringen idag föreslår en nationell strategi mot terrorism som involverar infiltration och utanförskap:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_851659.svd

http://hd.se/inrikes/2008/02/08/ny-strategi-mot-terrorism/

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=740817

Inga kommentarer: