2008-02-21

Imamer ska kvacksalva på RosengårdDagens Metro Skåne avslöjar att Islamic Centers datalärare och självutnämnde imam Ayoub Chibli tar emot personer som egentligen behöver psykiatrisk vård. Eftersom muslimerna inte vill få en diagnos som psykiskt sjuka vänder de sig till imamen som även är familjerådgivare. Islamic Centers VD Bejzat Becirov anser att Islamic Center förhindrar många tragedier.


Nu vill en utredning starta en egen psykiatriavdelning i Rosengård där imamer ska bli knutna. Detta blir ju rent kvacksalveri. Psykiatriskt sjuka personer ska inte tala med en imam. Islamic Center har fått kritik tidigare av Socialstyrelsen för sina omskärelser. Är de då lämpliga att ingå i denna psykiatriavdelning? Sjukvården sänder aldrig psykiatriskt sjuka personer till medier eller präster. Varför ska då imamer tillåtas i psykiatrin? Kanske för att Malmö är en muslimsk kommun med lokala sharialagar?


Källa, Metro Skåne förstasidan och sidan 4 torsdag 21 februari 2008:


Islamic Center har också en egen muslimsk friskola, Ögårdsskolan. Ska eleverna uppfostras där ännu värre i vidskepelsen att en imam inte bara är en religiös ledare, utan en som botar patienter i offentligt betald psykiatrivård på Rosengård? Detta ärende måste Socialstyrelsen ingripa i!

Inga kommentarer: