2008-02-17

Vägrar avslöja saudiflygresornas finansiär


Limhamns utbildningschef Mats Bååth kom idag på söndagen hem från Saudiarabien. Tidigare har utlovats att företaget som betalar malmöelevernas saudiresor skulle redovisas när delegationen kom hem idag. Nu fortsätter den kommunanställde Bååth kräftgången med pressen när han intervjuas av Skånska Dagbladet:


"Barnens vistelse i Saudiarabien bekostas av landets utbildningsdepartement och själva resan betalas av ett företag – vilket det rör sig om är ännu hemligt eftersom några detaljer återstår."

"De tio pojkarna och tio flickorna från bland annat Bergaskolan i Limhamn/Bunkeflo och Hermodsdalsskolan i Fosie åker den 24 april och blir borta i tio dagar.
– Det är barn som tidigare varit med i projekt hos Spiritus Mundi, förklarar Mats Bååth."


Källa, Skånska Dagbladet söndag 17 februari 2008:


Hur länge ska kommunen hemlighålla vilket svenskt storföretag som ska marknadsföra sig genom att skicka 12-åringar till det wahabitiska Saudiarabien? Kräv ett svar journalister! Risken är annars att eleverna reser och kommer tillbaks utan att ni får svar i april heller.

Malmö stad vägrar ju numera att lämna ut gagerna till Malmöfestivalens artistframträdanden. Det räknas som affärshemlighet. En malmöbo misslyckades med den hänvisningen att få ut vad hyllningskonserten på Stortorget till Mikael Wiehes ära kostat. Ska den finten köras i repris så att ingen vet vem som har intresse av att tjäna pengar på Malmös skolelever? Hur vet vi då att det inte är ett obskyrt saudiskt företag eller den saudiska staten som betalar? Vi måste faktiskt få veta.


Onsdag 20 till söndag 24 februari är det svenske kungens tur att åka till Saudiarabien:
(On 20- Sö 24) Baden-Powell Fellows Riyadh, Saudiarabien Kungen

http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/utdrag-ur-kungafamiljens-program-vecka-8-196176

Bloggen Every Kinda People kräver att Mats Bååth ska lägga korten på bordet:

http://everykindapeople.blogspot.com/2008/02/bth-vgrar-avslja-finansir.html

Inga kommentarer: