2008-02-17

Var tog Islamic Centers EU-miljoner vägen?


Sydsvenskan avslöjar idag ett fiasko med miljontals kronor som Islamic Center fått av EU. Två forskare har granskat resultatet:


"En grupp deltagare skulle rekryteras av Islamic Center. Det misslyckades helt eftersom de tillfrågade ville ha jobb och inte ytterligare en praktik. I stället skickades ett antal deltagare mer eller mindre mot sin vilja till Islamic Center av Arbete och utveckling i Rosengårds stadsdel.

Islamic Center lyckades man aldrig göra en fungerande grupp av deltagarna som inte visade någon entusiasm inför arbetsuppgifter som de kände sig tvingade att utföra."

"Och erfarenhetsmässigt vet vi att man inte kommer närmare arbetsmarknaden genom att praktisera på Islamic Center."


Källa, Sydsvenskan sidan C4 och förstasidan söndag 17 februari 2008:

Inga företag ville medverka:


Länk till ESF-projektet som lockade till sig miljonrullningen. Inblandade är VD för Islamic Center Bejzat Becirov, Emerick Adolfsson från Islamic Center och Rosengårds socialdemokratiske stadsdelsordförande Andreas Konstantinides:


Stödmottagare var Islamic Center:


Ska det kallas stöd att få miljontals kronor till gratis arbetskraft på Islamic Center? Det blir väl en ren vinst, som försvann vart då? Projektet pågick till år 2007. Från innergården vid moskén och Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolan sågs ett fönster med klistermärke för projektet. Besökare till moskén och Ögårdsskolan kunde se att det ofta var släckt i projektrummet. Knappt sågs någon gå in där.


Inga kommentarer: