2009-01-05

Judar avråds från muslimska skolorIslamismen sprider sig ner i skolåldrarna i sitt starkaste fäste i danska staden Odense:


"Forholdet mellem danskpalæstinensere og danske jøder er nu så anspændt, at skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, Olav Nielsen, vil være meget betænkelig ved at indskrive en jødisk elev. Godt 30 procent af eleverne på Humlehaveskolen har palæstinensisk baggrund.


Han frygter, at en jødisk elev vil få alvorlige problemer blandt de mange arabiske børn. Især nu, hvor den mangeårige konflikt mellem Israel og palæstinensiske Hamas har udviklet sig til en regulær krig. I lokalt perspektiv foreløbigt kulminerende med nedskydningen af to israelske sælgere i Rosengårdcentret den 31. december."


Källa, Fyens Stiftstidende måndag 5 december 2008:"Overrabbiner i Det Mosaiske Troessamfund i Danmark, Bent Lexner, er ikke overrasket.
"For det er sagen i en nøddeskal. Det er desværre vilkårene. Ikke kun i Odense, men også andre steder i landet," siger Bent Lexner.


Han har hørt om skoler i København, hvor ledelsen har givet jødiske familier nøjagtig samme råd.


"Hvis en jødisk mor kom til mig og spurgte om, hvorvidt det var en god idé, at hendes søn begyndte på en skole med mange børn med arabisk baggrund, ville jeg også sige nej, sådan som sagerne står nu," siger han."


Källa, Jyllandsposten 5 december 2008:"Både i Odense og på Nørrebro i København siger skoleledere, at de frygter, at jødiske børn kan blive udsat for ubehageligheder, hvis de kommer til en skole med mange elever med palæstinensisk baggrund.

Det gælder blandt andet på Rådmandsgade Skole på Nørrebro:

»Hvis der kom en familie ind ad døren, hvor drengen har jødisk kalot, ville jeg i al venlighed sige til familien:

»Vælg en anden skole. Vælg en skole, hvor der er færre palæstinensere««, siger skoleleder Lise Egholm.

Latent konflikt

Hun tilføjer, at en sådan situation vil kunne medføre forudsige konflikter.

»Jeg er ked af at sige det, men det er den virkelige verden«.

Lise Ehholm understreger, at der hidtil ikke er opstået »uheldige« situationer i mødet mellem skolens store andel af arabisktalende børn og de enkelte børn med jødisk baggrund.

Dog har visse elever tidligere klippet det israelske flag ud af geografibøgerne. »

Det er jo lurende konflikt, der har ligget og tikket i mange år. Det sker jævnligt, at den bryder ud, desværre. Derfor skal man være påpasselig«, siger Lise Egholm."

Källa, Politiken 5 december 2008:

http://politiken.dk/indland/article623279.eceOvanstående inspirerat av bloggen Jihad i Malmö som bevakar islamisterna i Vollsmose:
http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/01/rektor-varnar-judar-vlj-en-annan-skola.html

Inga kommentarer: