2009-01-21

Turkiska moskén får böterEfter att bloggen Muslimska Friskolan slagit larm till bygglovsenheten i Malmö, riskerar Turkiska moskén nu böter på 100 000 kronor. Och måste ändå flytta när ärendet går till stadsbyggnadsnämnden:"Turkiska moskén riskerar böter på 100 000 kronor för att man driver ”planstridig verksamhet”.


MALMÖ Efter år av överklaganden stod det klart i april förra året – turkiska moskén får inte fortsätta verksamheten på Norra Grängesbergsgatan. Men nio månader senare är de ändå kvar.


Muslimska församlingen, vanligen kallad Turkiska moskén, fick i slutet av 1990-talet tidsbegränsat lov att ha församlingsverksamhet i lokalen på industriområdet mellan Sofielund och Rosengård.


Trots det hålls möten i moskén - ett tjugotal personer var på plats vid lunchtid i tisdags.- De riskerar böter, men det blir i så fall ett beslut för stadsbyggnadsnämnden."


Läs hela artikeln i City Malmö/Lund onsdag 21 januari 2009:Läs de två tidigare bloggposterna som blev starten för att ärendet öppnades upp på nytt hos bygglovsenheten:

9 januari 2009:

15 januari 2009:

Inga kommentarer: