2009-01-25

Pedagogisk fortbildning om muslimer



Lärarna på skolan i Malmö gick en fortbildningskurs. Ett av momenten skulle handla om mångfald. Skolledaren berättade stolt att de lyckats hyra in en av de bästa mångfaldsexperter med mest erfarenhet som fanns att frambringa i Malmö. Lärarna såg fram emot expertens föreläsning.



I stort sett hela den två timmar långa föreläsningen handlade om tips på hur lärare ska handskas med de problem som föreläsaren ansåg att muslimer skapade i Malmö.



Som första exempel tog hon upp hur muslimer på Rosengård betette sig illa mot romer i stadsdelen Rosengård. Föreläsaren berättade att romer fått tränga ihop sig på något som kallas zigenargården där mest romer bor. För muslimerna var på dem hela tiden. Föreläsaren berättade att romer var lugna och ganska tysta av sig. De stördes därför mycket av muslimerna. Föreläsaren berättade hur muslimer skrek och gapade och att detta störde romernas nattsömn. Föreläsaren konstaterade att det inte gick att leva ihop med muslimer.
För att levandegöra hur muslimer talar harklade sig föreläsaren och började utstöta högljudda harklingar som skulle efterlikna hur muslimer gapar.



Nästa exempel hämtade mångfaldsexperten från sin tid när hon arbetade på sjukhuset i Malmö. Hon skulle hälsa på en muslimsk man och sträckte fram sin hand. Då spottade den muslimske mannen rakt i hennes utsträckta hand.



För fler exempel föreslås att andra skolor anlitar samma mångfaldsexpert!

Inga kommentarer: