2008-03-23

al-Qaida i skolan och moskén


Den bäste informatören på den muslimska friskolan är hemspråksläraren. I personalrummet berättar han i all försiktighet ny information. En klasslärare har protesterat mot läckan i kollegiet och sagt att inget får komma ut. Men den modige hemspråksläraren i arabiska iakttar och delger ändå.


Arabiskläraren säger att rektorn på skolan ljuger. Han säger också att de som tillhör al-Qaida besöker moskén bredvid skolan varje fredag. Han avslöjar också att de som tillhör al-Qaida och besöker moskén sätter sina barn i den muslimska friskolan. al-Qaidaanhängarna har upptäckt arabiskläraren från Irak på skolan. De har då gått till skolans rektor och bett att få honom utbytt. Rektorn har kallat in arabiskläraren och sagt åt honom att han inte får vara kvar nästa termin. Som skäl har skolbarnens al-Qaidaföräldrar angett att arabiskläraren som är från Irak var mot Saddam Hussein. De har sagt till rektorn att de tidigare sett honom delta i demonstrationer mot Saddam Hussein. Arabiskläraren beskriver al-Qaidaanhängarnas aktioner mot honom som ett rent partikrig. Rektorn har också tagit kontakt med stadens kvinnliga hemspråkschef och bett att få bort den irakiske hemspråksläraren i arabiska de sänt skolan.


Det finns all anledning att ta arabisklärarens uppgifter som seriösa och sanna. Flera av föräldrarna som placerat sina barn i just denna muslimska friskola är nämligen personer som polisen intresserar sig för på grund av deras extrema åsikter och aktioner de deltagit i. De tillhör fronten i stadens islamistiska kretsar och syns bjuda in islamister från utlandet och arrangera demonstrationer för islamism och Hamas. Från tidningars nyhetsbilder om islamism och stöd till terrorgrupper återfinns föräldrar från den muslimska friskolan. De bär alla långt skägg och bor i stadens fattigaste och ökända stadsdel. Deras barn i den muslimska friskolan är något mer politiskt medvetna än sina klasskamrater.
I
I
Idag söndag 23/3 har irakiska och amerikanska styrkor inlett en offensiv mot al-Qaida i Irak:
I
I
I
Idag söndag 23/3 skrev också Hamas på ett försoningsavtal med al-Fatah:
I

Inga kommentarer: