2008-03-18

Rosengårdsskolans imam försvarar islamologikurs


Bloggen Muslimska friskolan berättade 12 mars om hur lärare ska botas från islamofobi i en ny kurs på Malmö högskola:


Bloggen tipsade Sydsvenskan och Skånskan om den nya unika kursen. Sydsvenskan har valt bort att skriva om den, men i dagens Skånska Dagbladet intervjuas både kursföreståndaren islamolog Jonas Otterbeck och Rosengårdsskolans imam Ali Ibrahim om kursen. Jonas Otterbeck sitter även i styrelsen för Spiritus Mundi som genomför de kontroversiella saudiskolresorna. Ali Ibrahim har tidigare ställt sig positiv till den terroriststämplade organisationen al-Haramains sponsring av moskéer i Sverige.


Otterbecks hela mål med kursen är att ta bort fördomar om islam för lärare, jurister, hemtjänstpersonal med flera. Ali Ibrahim försvarar kursen med att islam inte har med terrorism att göra.


Men vad ska en sådan här kurs vara bra för, när det verkar som om 80 % av all jordens terrorism utförs i islams namn? Polisen får hela tiden slå till mot vanliga muslimer som för över pengar till terrorismkonton. På Rosengård finns källarmoskéer som övervakas av polisen för att de smugglar in vapen som ska användas mot meningsfiender. Polisen avsätter resurser för att spionera mot de källarmoskéer som för ut extrema åsikter. Ali Ibrahim samarbetar via Rosengårdsskolan med just en sådan källarmoské som polisen bevakar och låter sina högstadieelever få föreläsningar därifrån. Sådant kursinnehåll har Malmö högskolas islamolog inte tillgång till. I stället ska han för skattebetalarnas pengar babbla för tjänstlediga om hur de ska tycka bättre om islam. Fullständigt bortkastade pengar.


Källa, Skånska Dagbladet tisdag 18 mars 2008:


Sveriges Radio Malmö följer i eftermiddag 18 mars 2008 upp med en artikel om islamologikursen och intervjuar Jonas Otterbeck:
I
I
Länk till intervjun där Jonas Otterbeck förklarar att "islam är ett tema i det liv man lever i Skåne":

Inga kommentarer: