2008-03-30

Muslimska skolbarn misstänkta för personrån


En muslimsk kvinna i slöja från Möllevången i Malmö beklagar sig i dagens Sydsvenskan över att hennes 13-årige son misstänks för personrån:


"Han är son till Adel och Dania Dallal. Klockan 21 ringde på dörren hos familjen. Utanför stod två poliser med deras son: – Jag var övertygad om att min son blivit rånad. När jag frågade polisen varför de kört min son hem sa de bara att han vistats i fel miljö. Och så höll de ett långt tal om hur man ska uppfostra barn precis som om vi var dåliga föräldrar. De sa att vi inte skulle lita alltför mycket på vår son eftersom ”barn ljuger”.

Tre veckor efter händelsen fick familjen Dallal ett brev från socialtjänsten. I brevet kallades de till möte eftersom deras son var misstänkt för delaktighet i ett rån."

Källa, Sydsvenskan söndag 30 mars 2008:


"Pär Cederholm var polisens yttre befäl kvällen den 20 februari då fem pojkar i 12-13-års åldern radades upp längs en vägg på Ängelholmsgatan.

Tidigare samma kväll hade två tolvåriga pojkar anmälts för två personrån. En kvinna blev bestulen på sin kamera på Spångatan och därefter rånades en kille vid Johannesskolan. Polisen fick tips om att pojkarna befann sig på Möllan och tog sig dit. Tillsammans med tre trettonåringar stoppades killarna och ställdes upp längs en vägg för att hållas isär."

"Det här handlade om rån mot person. Det är ett grovt brott oavsett om man är elva eller trettio år."

Källa, Sydsvenskan söndag 30 mars 2008:


Maria Dahl som är lärare på latinskolan i Malmö och hennes lärarkollega Moussa Barazi samt Shai Mulinari klarar inte av att polisen gör ingripande mot misstänkta personrånare med invandrarbakgrund:

"Nu startar vittnen till händelserna den 20 februari en grupp som ska hjälpa barn och ungdomar som anser att de blivit trakasserade och kränkta av polisen.

Maria Dahl, lärare på Latinskolan, var ett av vittnena:
– Detta är inte en engångshändelse. Jag träffar hela tiden elever som berättar att de blivit behandlade på samma sätt. Och nästan i samtliga fall handlar det om invandrarkillar, säger hon.

Källa, Sydsvenskan söndag 30 mars 2008:


Se videon där polisen gör ett korrekt ingripande mot de misstänkta skolbarnen som kommer från fritidsgården på Johannesskolan vid Möllevången:


Bloggen Vaktpost skrev om gripandet, men Sydsvenskan censurerade bort twinglylänken. Däremot finns en intressant kommentar:

"Tack gode gud för människans vett, som de flesta av oss har. Är också mycket sorgsen över att ha gått på Malmö Latinskola och haft dessa idioter till lärare. Moussa var t.ex. min mattelärare i Matte C. Är dessa lärare verkligen högskoleutbildade?!"

http://vaktpost.wordpress.com/2008/03/30/muslimska-skolbarn-misstankta-for-personran-svenska-larare-pa-de-muslimska-barnens-sida/#comment-11

Inga kommentarer: