2008-03-30

Ögårdsskolans skolsekreterare om spelmissbruk


Idag intervjuades Islamic Centers muslimska friskola Ögårdsskolans sekreterare Kim Grahn i Sydnytt:


"Enligt Kim Grahn som är ordförande i Spelberoendes riksförbund, beror det på så kallad dubbel skuldbeläggning:
- Dels är det inte accepterat att kvinnor spelar. Har man då dessutom problem med spelandet, blir det dubbelt så skamligt, menar hon.

Kim Grahn spelar inte själv, utan är anhörig till en numera spelfri spelberoende. Lögner och asocialt beteende är viktiga varningstecken som anhöriga kan vara uppmärksamma på:

- Man kanske undrar varför hyran inte blivit betald, och så får man märkliga bortförklaringar om bankproblem. Eller så följer sambon inte med på födelsedagskalas och liknande, förklarar hon."

Källa, SVT Sydnytt söndag 30 mars:


Se intervjun med Kim Grahn i Sydnytt. Inslaget börjar 25 sekunder in i sändningen och Kim Grahn dyker upp 1 minut och 48 sekunder in i inslaget. Välj "Sydnytt 2008-03-30 18.10" till höger på följande länk:Länk till Spelberoendes riksförbund där Kim Grahn från Ystad är ordförande för hela Sverige:
I
I
Spelberoendes förening i Malmö delar ut broschyrer på stadsbiblioteket. I dem står att adressen till malmöavdelningen är Folkets hus 4:e våningen vid Nobeltorget, alltså i socialdemokraternas eget hus. Det är där man tar hissen upp till arbetarkommunen för dem som har röstkort.


Länk till skolexpeditionen på den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Centers moské i Malmö, där Kim Grahn är skolsekreterare:


Kim Grahn intervjuas i Cardwolves:


Inga kommentarer: