2008-03-15

Rosengårdsskolans imam välsignade MFF


"Om en månad kommer första numret av Gringos månadsmagasin i Malmö. Men man har redan smygstartat på webben och med pr-jippon. I går stod Gringo bakom att Malmö FF välsignades av präster från tre religoner!"

"Imam Ali Ibrahim vände sig personligen till spelarna. - Malmös ungdomar ser er som förebilder, och ni skänker tolerans och harmoni. Må Gud hjälpa er att nå ert mål."


Källa, Journalisten om Skånska Dagbladets bilaga Gringo fredag 14 mars 2008:


Ali Ibrahim är kultursekreterare på Rosengårdsskolan och har en egen källarmoské i Lund. Ali Ibrahim är positivt inställd till terrorstämplads finansiering av svenska moskéer, i motsats till den muslimska friskolan Ögårdsskolans rektor och Islamic Centers VD Bejzat Becirov:

"Den åsikten delar han med en annan av Malmös framträdande muslimer: Ali Ibrahim, som är anställd som kultursekreterare vid Rosengårdsskolan men också är verksam som imam. – Det var synd att Bejzat tackade nej till erbjudandet. al-Haramain är en stiftelse som vill hjälpa till med pengar utan att styra allt för mycket. De ville att moskén skulle vara för alla muslimer, inte bara att en person styr som idag.

Men al-Haramain är ju terrorstämplat av FN?

– Är de? Det visste inte jag. Jag vet att de fortfarande verkar aktivt i alla fall, att de fortfarande stödjer moskéer."


Källa, Sydsvenskan 6 februari 2006:

Inga kommentarer: